03.12.2022.

Dizajneri zvuka iz gejminga na Audio Forumu

Deveto izdanje Audio Foruma - jedine godišnje konferencije za profesionalce, entuzijaste i studente u oblasti audio produkcije u Srbiji održava se od 6. do 9. decembra na dve lokacije u Beogradu!

Prva dva dana Audio Forum će se održavati u UK Parobrod a zatim će se, poslednjeg dana konferencije održati radionica na Fakultetu dramskih umetnosti. Karte su u prodaji i to za celokupan događaj po ceni od 2500 dinara i samo za radionicu po ceni od 1000 dinara.

Tri dana mnogobrojnih dešavanja će učesnicima omogućiti da se edukuju, razvijaju ili započnu profesionalnu komunikaciju, potraže ili ponude poslove i aktivno učestvuju u razvoju audio zajednice u Srbiji. Ipak, gejm developerima će najinteresantnije biti da se susretnu sa dizajnerima zvuka ih svoje industrije, a ove godine – sa dvojicom gostiju iz tog posla

  • Martin Stig Andersen, kompozitor i dizajner zvuka za video igre, uključiće se preko video poziva, sa temom “Q&A with Martin Stig Andersen”. Martin je poznat po muzici i zvuku za čuvene naslove LIMBO, INSIDE, Wolfenstein ll: The New Colossus, Back 4 Blood i Control. Pridružiće nam se sa Q&A sesijom na Audio Forumu 2022. Konačno ćete moći da postavite pitanja koja su se sasvim sigurno gomilala još od vremena naslova LIMBO! Ako budemo dobri, možda nam ispriča kako je tačno radio na zvuku za The Huddle iz igre INSIDE.

  • Dimitrije Cvetković, Head of Audio kompanije Mad Head Games, biće sa nama na licu mesta, sa temom “Deep dive u dizajn muzike za AA sci-fi igru “Scars Above””. Dugogodišnji je dizajner zvuka za video igre i alumni Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Tokom rada u kompaniji Mad Head Games, koja je odnedavno deo Embracer grupe, bavio se zvukom i muzikom za izrazito širok spektar žanrova igara, za najrazličitije publike. Detaljno će nam predstaviti proces planiranja, produkcije i implementacije muzike za dolazeći naslov “Scars Above”.

Celokupan program i sve informacije o Audio Forumu pronađite na njihovom zvaničnom sajtu.