21.12.2021.

Finansiraj demo svoje igre – startuj pametno

Fond za inovacionu delatnost pokrenuo je novi program podrške, idealan za finansiranje demoa (prototipa) za video igre manjih timova i novoosnovanih studija.

Dobar demo je najčešće prvi stepenik ka podizanju većih investicija ili pregovorima sa izdavačima, ali i odličan deo portfolija i prijave za druge, veće fondove. Кorisnici programa Pametni početak (Smart Start) imaće na raspolaganju finansijsku i mentorsku podršku, koja će im pomoći u sprovođenju prve faze istraživanja tržišta, razvoju proizvoda, uspostavljanju poslovnog modela i započinjanju priprema za sledeću fazu prikupljanja finansijskih sredstava.

  • Finansiranje koje fond obezbeđuje može biti do 30.000 eura po projektu, pokrivajući maksimalno 90% predviđenih troškova
  • Svi korisnici dobiće i 5.000 eura dodatnih sredstava za mentorsku podršku, što može dodatno ubrzati rad na igri
  • Mogu se prijaviti timovi od 2 do 5 članova, ili studiji registrovani u poslednje dve godine koji imaju do 10 zaposlenih

Javni poziv za prijavu je otvoren do 22. februara 2022. godine, do 15 časova. Potrebno je popuniti prijavni obrazac i dostaviti video snimak od tri minuta koji predstavlja kratku prezentaciju koncepta proizvoda ili usluge i članova tima. Sva uputstva i potrebna dokumentacija nalaze se na portalu Fonda.