19.10.2022.

Dodatni upisni rok za Master 4.0 Umetnost i dizajn video igara

Rok za prijave je 24. oktobar!

Verovatno ste već čuli za Master 4.0 programe – gejming programi na državnim fakultetima koji se realizuju u saradnji sa gejming industrijom (3Lateral, Crater Training Centar, Mad Head Games, Nordeus, PlayrixRS, SAE Institut, Two Desperados i Ubisoft Belgrade) a mi smo tu da vas podsetimo da ne propustite rok za prijavljivanje!

Kurikulum i sve o samom programu pronađite u ovom dokumentu.

Konkursni rok

Prijavljivanje kandidata za master program Umetnost i dizajn video igara vrši se na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, Kosančićev venac 29. U ovom roku predaja dokumenata se vrši do 24. oktobra, dok će prijemni biti organizovan 25. oktobra.

Spisak potrebne konkursne dokumentacije možete naći ovde.

Nastava na programu počinje 1. novembra 2021. godine.

Prijemni ispit

Ispit provere sklonosti i sposobnosti se polaže pred petočlanom komisijom koju čini dva nastavnika Univerziteta umetnosti, jedan nastavnik Matematičkog fakulteta i po jedan stručnjak iz prakse i predstavnik kreativnih industrija.

Kandidati prilikom prijave za polaganje ispita provere sklonosti i sposobnosti moraju da predaju: biografiju, motivaciono pismo i portfolio.

Portfolio se sastoji od najmanje tri projekta kroz koje kandidati pokazuju sklonost ka nekoj od oblasti procesa razvoja video igara (npr. koncept art, dizajn elemenata za igre, realizovane igre, animacija, scenario, zvuk, muzika itd). Projekti se predstavljaju kroz digitalne slike, rendere i/ili video zapise.

  • Broj bodova: 90 ESPB
  • Trajanje studija: 3 semestra
  • Broj budžetskih mesta: 15
  • Broj samofinansirajućih mesta: 10

Srećno!