02.03.2022.

Dani gejminga na Sajmu knjiga u Novom Sadu

Od 4. do 9. marta na štandu izdavačke kuće Clio sve posetioce novosadskog Sajma knjiga očekuje bogat program posvećen video igrama. Zakazani su paneli, prezentacije i predavanja u kojima učestvuju studenti novosadske Akademije umetnosti, smera Dizajn video igara, kao i članovi akademske zajednice i gejming ekosistema.

Industrija video-igara ove godine slavi svoj pedeseti rođendan, a srpska naučna i šira javnost najzad dobijaju prvu istoriju posvećenu ovom fenomenu – “Totalnu istoriju video-igara” prof. dr Manojla Maravića, koja je upravo objavljena u saradnji sa Akademijom umetnosti u Novom Sadu. Stoga je izdavačka kuća Clio organizovala program koji će vas uvesti u svet video igara.

Od programa izdvajamo panel diskusiju “50 godina video igara” koja sa održava u ponedeljak 17. marta u 17h. Na panelu učestvuju: dr Ljiljana Gavrilović, profesorka u penziji; dr Miloš Jocić, docent; Kristina Janković Obućina, izvršna menadžerka SGA; Mladen Levnaić, narativni dizajner u Playrix RS i prof. dr Manojlo Maravić, autor.

Razgovaraće se o stanju u srpskoj industriji video igara, njenim samim počecima, ali i o ludonaratologiji i budućnosti naučnog bavljenja igrama kod nas. Drago nam je da vidimo da se ovaj dijalog nastavlja i nakon prve naučne konferencije o video igrama koja je nedavno održana u Novom Sadu.

Vidimo se na sajmu! Celokupan program možete pogledati ovde: