13.10.2021.

Da li ste već probali igru “Game of Nations” našeg člana Alset Studio?

"Game of Nations" - prva mobilna igra koju je samostalno kreirao naš član Alset studios, odnedavno je dostupna na Google Play Store-u i App Store-u.

Iako relativno mlad studio, osnovan 2018. godine – Alset tim čine profesionalci iz geming industrije – koncept artisti, 3d modelari, ilustratori, dizajneri i programeri, koji su uspeli da za godinu i po dana naprave svoju prvu igru koju su samostano radili “from the scratch” kako kažu.

“Mi smo dosta matoraca koji imaju dosta iskustva iza sebe, tako da smo se oslonili na naš senioritet da izvučemo ovaj projekat.” – dodaje Stefan Ristić, Head of Studio i 2d i koncept artist.

“Na timu je radilo devetoro ljudi – trojica Unity programera, jedan 3d i petoro 2d dizajnera. Za neverovatno mlad tim nismo imali nimalo prekovremenog rada, nismo imali ni jedan veliki crash ni odlaganje. U startu smo dobili samo četiri meseca za rad na igri i za taj period uspeli smo da sastavimo osnovu koja je bila solidna i sa kojom smo osigurali još vremena za njen develompment. Za sada, zahvaljujući dobrom dev timu nismo imali nikakve setbackove.”

Igra “Game of Nations” sastavljena je u Unity-ju, a animacije spriteova su odrađene u spine-u – jer se tim trudio da igra bude što lakša, kako bi mogla da se pokreće i na starijim uređajima.

Ako vas zanima igra čija mehanika je zasnovana na AFK fighter areni, i ako volite da sakupljate heroje i nacije, njihove posebne jednice i sastavljate svoje armije – preuzmite igru na Google Play ili App Store-u.