27.06.2022.

Crater Training Center i Epic Games uvode profesionalce iz Srbije i regiona u Unreal Engine 5

Unreal Engine Essentials, prva obuka u okviru inicijative Train the Professionals održaće se ove jeseni u organizaciji Crater Training Centra, uz podršku Unreal Engine Education i 3Lateral, timova kompanije Epic Games.

Inicijativa Train the Professionals je pokrenuta sa ciljem da podrži razvoj ambicioznih artista iz regiona, približi im mogućnosti ovog endžina i njegovu upotrebu u produkcionim okvirima. Polaznici će tokom obuke kroz praktičan rad ovladati specifičnostima Unreal Engine 5 vezanim za dizajn okruženja i interakcije u realnom vremenu. Granica između filma i video igara se polako briše, a to potvrđuje sve veći broj interaktivnih projekata među kojima je The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience, na kojem je radio tim studija 3Lateral.

Trening je prvenstveno namenjen profesionalcima u oblasti vizuelnih umetnosti (3D modelovanje i vizualizacija, kreiranje vizuelnih efekata, gejm art i srodnih) sa najmanje dve godine radnog iskustva. Konkurs za učešće je otvoren za profesionalce iz cele Srbije i regiona.

Obuku će pohađati 30 selektovanih polaznika po subvencionisanoj ceni od 70 evra, a nastava će se održavati tokom oktobra i novembra u Crater Training Centru, dva puta nedeljno. Polaznici van Beograda će nastavu moći da prate online. Unreal Engine Education podržaće mlade profesionalce tako što će pokriti veći deo vrednosti ovog kursa, koja inače iznosi 530 evra.

Nakon glavnog dela obuke (čiji se plan i program nalaze ovde), edukativno iskustvo Train the Professionals obogatiće specijalizovana predavanja od strane eksperata iz industrije sa ciljem da polaznicima približe procese rada u njihovim studijima.

Konkurs je otvoren za one koji:

  • rade u oblasti vizuelnih umetnosti;
  • imaju minimum dve godine radnog iskustva (bez obzira na trenutni radni status);
  • mogu da prate nastavu na srpskom jeziku;
  • vladaju nekim od vodećih 3D softvera (Autodesk Maya, 3ds MAX ili Blender);
  • pokažu da su izuzetno motivisani da pohađaju obuku.

Broj mesta na obuci je ograničen, a selekcija kandidata vršiće se na osnovu njihovog tehničkog iskustva, kvaliteta dosadašnjih radova i motivacije koju iskažu pri prijavi. Obuku će slušati i ograničeni broj diplomiranih studenata koji tek traže profesionalno iskustvo i koji nas oduševe svojim radovima.

Konkurs je otvoren do 31. avgusta 2022. u ponoć, a prijavu možete poslati popunjavanjem ove forme.