28.12.2021.

Novi akreditovani programi u Crater Training Center – modelovanje i teh art

Crater Training Center, škola kompjuterske grafike, od ove godine nudi dva nova programa akreditovana od strane Agencije za kvalifikacije pri Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Tehnologije za razvoj video igara se rapidno menjaju, pa su stalna edukacija i rad na veštinama neophodni da bi se išlo u korak sa industrijom. Sve je širi spektar alata za koje se svakodnevno otvaraju nove pozicije.

Od ove godine Crater Training Center nudi dva programa kreirana baš sa ciljem da u svakom aspektu prate aktuelne
trendove u kreativnim industrijama u svetu – ali i kod nas, budući da poslednjih godina lokalni studiji i gejming kompanije rade na sve kompleksnijim i zanimljivijim projektima.

Prvi je 3D Character and Organic Modeling, program kurseva na kojima se uči oblikovanje trodimenzionalnih likova i drugih živih bića na kakve nailazimo, između ostalog, u filmovima fantastike, animiranim ostvarenjima i video igrama. Zahvaljujući ovom programu, polaznici će se upoznati sa tajnama ovog veoma cenjenog digitalnog zanata.

Pored toga, tu je i program Technical Art in Unreal Engine koji polaznike obučava za rad u jednom od trenutno najatraktivnijih softvera za kreiranje interaktivnog sadržaja u kojem su nastali planetarno popularne igre poput Fortnite, Hellblade: Senua’s Saga, a nedavno i besplatan demo The Matrix Awakens.

“Akreditacija od strane nacionalnog tela je za nas veoma važna, jer se radi o priznanju kvaliteta obuka koje polaznike osposobljavaju za rad na trenutno traženim pozicijama u kreativnim industrijama. Osim što su sada deficitarna, ova zanimanja će u narednim godinama i decenijama tek doživeti procvat sa razvojem tehnologija u metasvetovima. Za one neodlučne i početnike koji tek kreću u avanturu zvanu karijerno usmeravanje, tokom godina smo oblikovali programe modularnog obrazovanja koji polaznicima pomažu da sa jasnim ciljem krenu od nule i usavrše se u oblasti koja im najbolje odgovara. U 2022. godini nam je u planu akreditacija i ostalih obrazovnih programa”, ističe Miljana Jovović, direktorka Crater Training Centra.

Detalje o ovim programima možete pronaći na zvaničnoj stranici studija.