01.03.2022.

Budući C# i Unity programeri – otvorene prijave za nove LAUDA radionice

Četvrti put po redu srednjoškolci svih uzrasta i svih nivoa progamerskog znanja mogu da se prijave za LAUDA radionice. Učenici će imati priliku da nauče osnove programiranja u C#-u kao i osnove razvoja igara u okruženju Unity.

LAUDA je grupa volontera iz gejm dev i IT industrije. Njihova misija je kreiranje prostora koje srednjoškolcima omogućava aktivno učenje programiranja kroz rad na projektima. Osnivači LAUDA-e i organizatori radionice su Radmila Popović, softver inženjerka u Majkrosoftu, i Aleksandar Josić, VR programer u OxfordVR. Oboje imaju višegodišnjeg iskustva u podučavanju, a Aleksandar je pre nekoliko godina držao radionicu iz Unity-a i na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Prijave su otvorene do 15. marta ili dok se ne popune kapaciteti. Požurite na ovaj link!

Radionica je besplatna i onlajn. Odvijaće se subotama u poslepodnevnim terminima, tokom aprila i maja 2022. godine. Tokom većeg dela radionice, učenici rade na svojim projektima, i tako uče rešavajući konkretne probleme. Na kraju radionice, stručni žiri ocenjuje i nagrađuje najuspešnije projekte.

Fokus radionice je na projektima koje učesnici mogu da rade samostalno ili u timu. Krajnji rezultat rada na radionici je jedan zaokružen demo projekat, koji se iterativno poboljšava kroz igranje i testiranje. Evo kako je to izgledalo prethodni put.

Otvoren je i poziv za mentore. Svi zainteresovani mogu da se priključe kao volonteri. Možete značajno doprineti sa par uloženih sati kao Unity mentor ili plejtester. Više informacija o tome na ovom linku.