24.12.2021.

Pogledaj aftermovie programa Playing Narratives

Osam meseci rada uspeli smo da spakujemo u ovih 6 minuta!

Više od 200 prijava, odabranih 23 učesnika i učesnica, preko 20 predavanja, na desetine predavača, bezbroj mentorskih sesija, na hiljade pitanja (i odgovora), nekoliko studijskih putovanja po Srbiji, pet timova i projekata, ali, ipak, samo jedan pobednički 😉 i beskrajna motivacija i pozitivna energija obeležili su prethodnih osam meseci.

Evo kako je izgledao prvi ciklus Playing Narratives programa iz ugla predavača, organizatora, učesnika i učesnica!

U 2022. godinu ulazimo sa velikim planovima za drugi ciklus programa koji će imati regionalni karakter i biti  dodatno unapređen na osnovu razmene iskustava sa polaznicima prvog ciklusa. Trebalo bi i da zajedno putujemo, družimo se i radimo sa kolegama iz okruženja. Umesto trejlera, na kraju programa razvijaćemo prototipe. Umesto stripom, bavićemo se temama koje su zajedničke i važne sa sve mlade ljude u našem regionu.

Očekujte i brojna druga iznenađenja, i svoju priliku da na ovaj jedinstven način uđete u  profesionalne game dev vode, kao što je tokom ove godine to već bio slučaj sa polovinom naših učesnika, koji sada rade u, ili sarađuju sa nekim od domaćih gejming kompanije. Pratite SGA kanale početkom naredne godine za sve informacije o prijavljivanju za Playing Narratives: ideas to games!

Hvala svima koji su omogućili ovo nezaboravno iskustvo, predavačima, našim polaznicima, a posebno Francusko-nemačkom kulturnom fondu, generalnom pokrovitelju kompaniji Digital Arrow iz Novog Sada, istaknutim sponzorima – kompanijama Two Desperados i 3lateral kao deo Epic Games – kao i Ubisoftu iz Beograda. Sa nama si bile i renomirane organizacije iz Nemačke (akceleratoru Spielfabrique) i Francuske (visokoj školi za video igre i interaktivne digitalne medije Cnam-ENJMIN), a u novom programu očekujte i mnogo veću i osveženu listu partnera.

Na samom kraju, zahvaljujemo se kolegama iz Goethe-Instituta i Francuskog instituta u Beogradu sa kojima smo od ideje u oktobru 2020. godine stigli do ovakvih rezultata, i nadamo se započeli dugi život ovog jedinstvenog programa.