21.12.2021.

40 gejming profesionalaca startovalo program SGA mentorstva

Zvanično je počeo drugi ciklus SGA mentorskog programa. Četrdeset profesionalaca započelo je šestomesečni proces razmene znanja i iskustva.

Čak dvadeset parova koje čine zaposleni u gejming industriji Srbije deo je aktuelnog ciklusa mentorstva, koje je pokrenula SGA (Asocijacija industrije video igara Srbije) u saradnji sa organizacijom Kretivno mentorstvo.

Mentori i mentorke radiće sa svojim mentijima u narednih šest meseci, a pored ovih 1 na 1 sastanaka učesnici i učesnice imaće prilike da se dodatno upoznaju i rade na profesionalnom i ličnom razvoju kroz nekoliko struktuiranih radionica. Ovo je još jedan od načina da se podrži razvoj gejming ekosistema. Znanje koje mentiji steknu služiće ne samo njima već i mladim timovima i studijima u razvoju u koje će oni ovo znanje poneti.

Povodom početka ciklusa, Kristina Janković Obućina, izvršna menadžerka SGA rekla je: “Posebno smo ponosni što je grupa u ovom ciklusu toliko raznovrsna. Imamo mentore i mentorke iz svih gradova Srbije, ali i Finske i Poljske. Lepo je videti da naši ljudi koji su uspeli u inostranstvo žele da vrate to znanje u Srbiju. Šareno je i iskustvo koje se deli – ciklus pokriva najrazličitije oblasti u gejmingu, od naravno arta i programiranja, do QA-a, marketinga, narativa, itd.”

Mentori i mentorke dolaze iz nekoliko domaćih gejming kompanija: Digital Arrow, Playrix RS, Sozap, Nordeus, Peaksel, Ubisoft, GameBiz Consulting, Two Desperados, Webelinx Games, Playstudios Europe, Mad Head Games.