Otkazani gejming događaji – survival kit

Kristina Janković,
Izvršna menadžerka, SGA
08.04.2020.

Nakon otkazivanja ili, u boljim slučajevima, odlaganja nekih od najočekivanijih gejming događaja godine, neki od organizatora okrenuli su se vidu on-line meetupa, konferencija i predavanja. U nedostatku lokalnih edukativnih sadržaja asocijacije se prilagođavaju webinarima i on-line radionicama.

Verujemo da će vam ova lista biti korisna u danima izolacije i da sigurno nalazite nešto što vas zanima, bilo da su to predavanja, radionice ili korisni alati i saveti.

*Kada sve odgledate ponovo se vidimo na našim omiljenim, za sada samo odloženim, događajima!


REWIND – Za već održane događaje

Ovo je idealna prilika da maratonski odgledate neke od SGA meetupa!

Mnogi predavači koji su bili planirani za ovogodišnje izdanje GDC konferencije svoja predavanja su učinili dostupnim na trenutno besplatnoj GDC Vault platformi. Ovde možete pogledati spisak i kratke opise svih predavanja da biste lakše izabrali ono što vas zanima.

Rumunska B2B konferencija Dev-Play na zvaničnoj strani nudi sva predavanja od 2016. do 2019.

Ovo su još neke već održane prezentacije i konferencije čije sadržaje možete pratiti od kuće: Plan B ProjectFacebook: Game Developer Showcase#notGDCMicrosoft Game Stack,  Cocos Game Developer ConnectGoogle for Games Developer Summit Keynote.


FAST FORWARD – Za događaje koji tek slede

  • IGDA (International Game Developers Association) webinare možete pratiti na njihovom Twitch nalogu.
  • 27. mart – Registracije su i dalje otvorene za webinar – Investiranje u doba krize, u organizaciji EYIF (European Young Innovators Forum)
  • 28. mart – 3. april – GameDev World – Jednonedeljni događaj humanitarnog karaktera za prikupljanje sredstava zaGDC relief fund. U okviru događaja biće organizovan i itch.io game jam. Kako da učestvujete i druge informacije suna linku.
  • 6 – 10 april – Pocket Gamer Connects Digital je prvi pokušaj digitalnog izdanja ove konferencije. SGA obezbeđuje nekoliko besplatnih “ulaznica” za članove.
  • 16 – 17. april – U aprilu se organizuje i Global Games Pitch, posebno interesantan manjim, indie timovima koje je otkazivanje velikih konferencija osobito oštetilo. Ako imate spreman pitch obavezno se prijavite!
  • Redovno nastavljaju da se održavaju i Nordeus Hub Deconstruction Club radionice!
    Pratite njihov FB.