5 domaćih igara za instant praznično raspoloženje!

Tatjana Ristić,
gostujuća autorka
28.12.2022.
Da li se osećaš praznično na 15 stepeni? Mi baš nikako! Zato smo rešili da napravimo listu video-igara nastalih na našoj gejming sceni koje će nam svima pomoći da prizovemo božićni duh. Pa, da počnemo!

Riders Republic, Ubisoft

Svetsko a naše, i toplo i zimsko, baš kao i ovo vreme. Igra na kojoj je radio beogradski Ubisoft studio može te odvesti i na windsuiting i na snowbording, pa biraj svoj mix prazničnog raspoloženja (negde je ipak Nova Godina leti, je l’?). Jedino bez čega praznici nikako nisu praznici jeste ekipa, a Riders Republic je savršen naslov za multiplayer. Nema praznika ni bez popusta, pa igru do 5. januara možeš ugrabiti za 70% manje! Tako da – virtuelne skije u ruke, pa na sneeeg!


Winter Magic Factory
, Pixquake

Ako ti je pak potreban eksplicitnije praznični duh, domaći studiji koji prave casual igre mislili su na tebe! Pixquake nudi čak tri parent-friendly opcije, pa je skroz okej da ih pokloniš svojoj PC mami/tetki/baki! Mi smo se opredelili za Winter Magic Factory, match-three avanturu koja te vodi u Deda-Mrazovo selo, ali ako oduvek maštaš o provođenju novogodišnjih praznika u Njujorku, možda su tvoj izbor pre Winter in New York, match-three i hidden object avantura, ili Winter in New York Mosaic Edition, u kojoj su puzle mozaici.


Santa Claus
, Peaksel

Oko praznika probudi se i ono detinje u nama, a Peaksel se pobrinuo da upravo tu stranu sebe zadovoljimo igrajući njihove tri kid-friendly novogodišnje igre. Nama je najznamiljiviji Santa Claus, jer ko ne bi želeo da ima Deda-Mraza za ljubimca? Ako ti je dosadilo da gledaš Deda-Mraza u večito istom crvenobelom izdanju, poigraj se njegovim imidžom u Santa Dress Up, a ako ova igra u tebi probudi još veću potrebu za poigravanjem bojama, tu je i Christmas Color by Number: Pixel Art.


Yuletide Legends 3: Who framed Santa Claus
, Brave Giant

Ima u božićnim praznicima i nečeg misterioznog (piše SGA dok sluša Čajkovskovog Krcka Oraščića), a nema bolje forme za misteriju od HOPA igre! Brave Giant te vodi u svet u kom je Deda Mraz uhapšen, a jedina nada da se spasi Božić si upravo ti! Zato brže bolje preuzmi Yuletide Legends 3: Who framed Santa Claus i otkrij ko je smestio Deda-Mrazu jer, ko zna, možda isti krivac potpisuje i ovo miholjsko leto. Vreme je da se sazna!


Golf Club: Wasteland
, Demagog Studio

Znamo, svakako, da je nekima neupadanje u praznično raspoloženje svestan izbor, jer prepoznaju veliki mehanizam kapitalizma koji se njime hrani. Ako želiš da igraš nešto što će ti pomoći da se izvučeš iz konzumerističke zečje rupe, sada je pravi trenutak da nabaviš igru Demagog Studija Golf Club: Wasteland, jer se nalazi na čak 80% popusta na Steam-u, a uskoro nas očekuju još dva naslova u istom svetu: The Cub i Highwater! Praznici, na kraju krajeva, nisu loše vreme da skinemo zaslepljujuće ružičaste naočare i pogledamo svet oko sebe.

Eto, imaš sada čime da se zanimaš tokom dugih, mučnih slobodnih dana (znamo, i nama je teško 😉). Na domaćoj sceni svakako da postoje igre za svačiji ukus, kao i za sve uzraste, pa slobodno zaviri u listu igara koje su nastajale u Srbiji i sigurni smo da ćeš naći nešto baš po svojoj meri! 

Želimo ti srećne božićne i novogodišnje praznike!