SRBIJA NA GAMESCOM-U 2023!

Nakon više godina rasta, razvoja zajednice i mnogih uspešnih priča, Srbija je po prvi put prisutna na Gamescom-u, kao „nacionalni” ekosistem razvoja video igara, kreativno-tehnoloških kompanija i stejkholdera.

Za nas – ovo je velika prekretnica i sa zadovoljstvom je delimo sa vama!

Ovde možete preuzeti digitalno izdanje SRBIJA NA GEJMSKOMU KATALOG 2023, dok štampani primerak možete preuzeti lično na našem štandu!

Hrabro napredujemo i prevazilazimo pojedinačne priče o uspehu, i predstavljamo novu, rastuću evropsku industriju koja se pojavljuje na jugoistoku našeg kontinenta - THE NEW FRONTIER OF EUROPEAN GAME DEV.

Danas se možemo pohvaliti nekim od najkvalitetnijih talenata u ovom delu sveta, neverovatnim i krajnje kreativnim servisnim studijima, kao i originalnim igrama i najsavremenijim tehnologijama iz Srbije, na kojima rade naše kolege i koleginice, posvećeni i motivisani da pokažu svetu svoja zapanjujuća dostignuća, kao i ona koja tek dolaze.

NAŠI IZLAGAČI

Za naše prvo pojavljivanje na Gamescom-u, poveli smo devet različitih kompanija, od kojih svaka na svoj način pokazuje zadivljujući obim i najviši kvalitet naše industrije. Angažovanjem sa njima otvarate mnoštvo mogućnosti za saradnju, koprodukciju i zajedničko poslovanje.

Two Desperados je studio koji uspešno proizvodi originalne IP-jeve mobilnih igara. Phobos i Shosha Games su nova svetla na horizontu, rade na veoma zanimljivim naslovima koji će se uskoro pojaviti na tržištu. Osim studija koji proizvode svoje igre, ponosni smo što predstavljamo domaće servisne produkcije koje pružaju usluge izuzetnog kvaliteta. Kada je reč o artu, karakterima, asetima, sinematicima ili trejlerima, ne tražite dalje od studija Art Bully, Onyx Studio, Digital Asset Tailors i Spring Onion Studio. Sa druge strane, Gamebiz Consulting je na putu da postane jedna od najrelevantnijih konsultantskih kuća za našu industriju, na globalnom nivou. Čak smo pokrili i esports, a Fortuna Esports je regionalni lider.

ART BULLY

Art  Bully Productions posluje već 15 godina, a za to vreme doprineli su razvoju 45 objavljenih naslova. Oni su outsourcing kompanija koja pruža celokupan razvoj arta po principu „ključ u ruke“, koji uključuje koncept, modeliranje, teksturiranje, montiranje, skinning i animaciju – za velike i male klijente. Imaju 130 stalno zaposlenih visokokvalifikovanih umetnika i umetnica koji rade na tri lokacije.

Kao kompanija vođena kvalitetom, ne funkcionišu po principu brze trake u fabrici. Umesto toga, funkcionišu u manjim, efikasnim timovima koji su specijalizovani za karaktere, stvorenja, oružja, vozila, složene strukture rekvizita i animaciju. Od foto-realističnih aseta do visoko stilizovanih.

TWO DESPERADOS

Two Desperados je gejming kompanija sa sedištem u Beogradu koja razvija kežual mobilne igre, a najpoznatiji su po marble shooter igrama Viola’s Quest i Woka Woka.

Tokom godina, Two Desperados je postala jedna od vodećih kompanija za razvoj igara u Srbiji, sa jedinom strašću da konstantno razvija nove proizvode od nule do samog kraja, igre koji će nastaviti da poboljšavaju iskustvo igrača u industriji mobilnih igara. Još 2010. godine kada je studio osnovan, bili su grupa entuzijasta vođeni ciljem da naprave najbolje kežual mobilne igre i da testiraju inovativne ideje. Sada kao tim od 80 ljudi, i dalje rade po ovoj mantri. Tehnologija u srži, zabava u srcu je njihov moto.

DIGITAL ASSET TAILORS

Digital Asset Tailors je beogradski studio osnovan na leđima dvojice veterana iskovanih u 20 godina VFX vatre sa finim okom za detalje i dubokim razumevanjem potreba unutar industrije igara i VFX sveta. Cilj im je da budu jedinstveni sistem podrške viziji klijenata i da im pomognu u tome da pokažu svetu koliko je njihova video igra zaista jedinstvena. Njihova specijalnost je da ostvare viziju klijenta na najbolji mogući način i da pomognu njihovoj igri da osvoji tržište u najranijim fazama i promotivnom periodu.

Praćenje trendova i novih tehnologija im omogućava da se uklope u bilo koji plan i rade na inovativnim projektima sa vrhunskim klijentima i poznatim studijima iz celog sveta.

FORTUNA ESPORTS

Fortuna Esports je regionalni lider kada je u pitanju esport. Bave se organizacijom događaja, studijskom i video produkcijom, kao i TV i onlajn strimingom za međunarodne turnire. Takođe nude svu svoju stručnost kao uslugu partnerima kojima je potrebna pomoć u ostvarivanju njihove vizije.

Kompanija je osnovana 2016. godine i od tada su uspešno završili više od 30 projekata i sarađivali sa nekim od najvećih domaćih, regionalnih i internacionalnih brendova iz raznih industrija, kao što su Red Bull, Cooler Master, ASUS, A1, L’oreal , Coca-Cola, Old Spice, Samsung i mnogi drugi.

GAME BIZ CONSULTING

GameBiz Consulting je vodeća konsultantska kuća posvećena radu u okviru industrije video igara. Njihove sveobuhvatne usluge obuhvataju razvoj poslovanja, monetizaciju oglasa, akviziciju korisnika i poresko i finansijsko savetovanje – sve je prilagođeno jedinstvenim potrebama proizvođača igara. Pod vođstvom generalnog direktora i osnivača Nikole Čavića, njihov iskusni tim je postao pouzdan partner za gejming kompanije širom sveta.

Njihova misija je da pomognu gejming studijima da se fokusiraju na pravljenje kvalitetnih igara dok oni brinu o njihovim poslovnim potrebama. Ponosni su na timove sa kojima su imali priliku da rade dok nastavljaju da traže nova partnerstva.

ONYX STUDIO

Onyx Studio je međunarodna servisna produkcija koja pruža usluge u gejming i VFX industriji. Poznati po svom sveobuhvatnom spektru usluga, koje se protežu od umetničke produkcije do celog ciklusa razvoja igara, Onyx se može pohvaliti izuzetnim timom koji je iskusan i raznovrstan, potpuno opremljen da se uhvati u koštac sa svakim izazovom koji im se nađe na putu.

Kancelarije kompanije su strateški locirane u Singapuru, Kuala Lumpuru i Beogradu, sa planovima za dalje širenje u Sjedinjenim Državama i Španiji.

PHOBOS

Phobos, nezavisni studio za razvoj igara iz Beograda, je tim strastvenih kreativaca koji rade na svom prvom naslovu – Cloudburst. To je hibridna battle royal i survivor igra, vođena narativom i smeštena u distopijsku alternativnu stvarnost istočne Evrope, gde igrači mogu da se bore jedni protiv drugih za visoko cenjeni plen, ili da se udružuju i tokom vremena razvijaju zajednice preživelih i bore se protiv rojeva dronova i mašina za sejanje smrti nepoznatog porekla.

SPRING ONION STUDIO

Spring Onion Studio je renomirana produkcijska kuća sa sedištem u Beogradu, koja je specijalizovana za pružanje vrhunskih usluga za razvoj aseta u igri i produkciju sinematika i cutscene-ova. Sa timom visoko kvalifikovanih stručnjaka koji su obučeni za vajanje, modeliranje, teksturiranje, rigovanje i animaciju, ova produkcija isporučuje vrhunske rezultate AAA kvaliteta. Njihov sveobuhvatan asortiman umetničkih usluga pokriva čitav spektar u razvoju igre, od početnih faza do finalne marketinške produkcije.

 

SHOSHA GAMES

Shosha Games je osnovan početkom 2022. godine, ali njihova priča počinje mnogo pre toga. Oni su grupa prijatelja koji su odrasli zajedno stvarajući sopstvene svetove kroz pravljenje filmova, kartaških igara ili muzike, a odrastanjem ušli su i u svet video igara koji je počeo da se širi od skoro. Vrlo brzo im je postalo jasno da su video igre idealni medij za to što oni žele da stvaraju.

Kroz jedinstveno prilagođenu perspektivu, stvaraju maštovite i originalne avanture.

POVEŽIMO SE

Dođite, razgovarajte sa njima, upoznajte ih. I na kraju - stvorite neke sjajne stvari zajedno!

UZ PODRŠKU: