Zvuk u igrama

Playing Narratives 21.05.2021.
Vreme 17.30
Jezik Srpski
Lokacija Zoom
Cena Besplatno

Zvuk u igrama

Jedan od naših najistaknutijih dizajnera zvuka u polju gejming industrije deli svoje bogato iskustvo sa učesnicima Playing Narratives programa

Tema ovog uvodnog predavanja će biti različite pozicije u audio timu jednog studija.

Upoznaćemo se sa ulogama i zaduženjima koje ima svaki član audio tima, kao i kako da najbolje optimizujemo svoj audio tim za efikasan workflow sa ostalim timovima unutar studija. Biće predstavljeni i najdominantniji alati koji audio materijal integrišu u gameplay i povezuju sa game engine-om. Biće sagledane specifičnbosti različitih uloga zvuka u igrama, od zvučnih efekata i generalnog dizajna zvuka, do snimanja i tretiranja glasa i dijaloga i, naravno, originalne muzike.

Predavač će takođe biti otvoren za odgovaranje na pitanja polaznika programa.

Nakon predavanja, upriličeno je i nekoliko poebnih mentorskih sesija za potrebe učesnika programa Playing Narratives, posebno onih koji su već aktivni u domenu dizajna zvuka.

Program Playing Narratives su inicirali i realizuju Goethe-Institut i Francuski institut u Srbiji zajedno sa SGA. Ovaj 8-mesečni program je podržan od strane Francusko-nemačkog kulturnog fonda. Pored toga, projekat su prepoznali i brojni partneri u zemlji i inostranstvu: generalni pokrovitelj projekta je kompanija Digital Arrow iz Novog Sada, a kao istaknuti sponzori u realizaciji učestvuju i domaće kompanije Two Desperados i 3lateral kao deo Epic Games. Ubisoft Belgrade takođe je sponzor projekta. Renomirane organizacije iz Nemačke (akcelerator Spielfabrique) i Francuske (visoka škola za video igre i interaktivne digitalne medije Cnam-ENJMIN) i njihovi predavači takođe su involvirane u realizaciju projekta.

 

Nikola Nikita Jeremić,
Waveform Studio
O predavaču

Nikola Nikita Jeremić je jedan od nekoliko kompozitora iz regiona Balkana koji su se odlučili da karijeru usmere ka video igrama. Sa svojih 9 godina iskustva u industriji, Nikita je aktivan član SGA i mnogih svetskih udruženja iz polja zvuka i muzike. Kao student, pet puta za redom je nagrađen od strane The Audio Engineering Society (AES) za svoja dostignuća na polju zvuka i muzike za video igre i medije. Posle diplomiranja na VIŠER-u u Beogradu, aktivno je počeo da se bavi komponovanjem muzike za video igre i postao član AES tehničkog komiteta za zvuk u video igrama i takođe je dugo vremena bio i glan G.A.N.G. (Game Audio Network Guild). Svoju karijeru započeo je kao outsource kompozitor u Mad Head studiju i kasnije proširio svoju listu klijenata na region i ceo svet. Neki od developera sa kojima Nikita i dalje sarađuje su CD Projekt RED, Bungie, Games Workshop, Tindalos, Little Green Men, Games Revolted, Cradle Games, Apogee, 3D Realms i mnogi drugi.