Upoznavanje sa Unreal Engine-om

Playing Narratives 25.06.2021.
Vreme 17:30
Jezik Srpski
Lokacija ImpactHUB
Cena Besplatno

Upoznavanje sa Unreal Engine-om

Uvod u Unreal Engine, dominantnu platformu za produkciju igara za PC i konzole koju je razvio Epic Games, a u čemu kroz kompaniju 3Lateral direktno učestvuju i srpski stručnjaci

Mogućnosti Unreal Engine-a su faktički neograničene. Ipak – odakle početi?

Darko će podeliti svoje iskustvo i na primerima pokazati šta sve možete kreirati u Unreal Engine-u. Kroz predavanje biće objašnjeni različiti segmenti game engine-a na primeru Unreal-a, kao i najčešće korišćeni alati i njihove primene.

Tokom poslednjih godina, game engine platforme nalaze sve veću primenu i izvan gejming industrije – u filmskoj produkciji ili podtprodukciji, u arhitekturi, animaciji VR-u i različitim formama 3D vizuelizacija. Unreal Engine je jedna od najnaprednijih platformi u tom smislu, u očekuje se da će imati ključnu primenu u formatima onlajn zabave u budućnosti, ali i mnogim ozbiljnijim procesima koje donosi sve češće najavljivani koncepta “metaverse”-a.

Cilj za ovu radionice nam je da učesnike inspirišemo i usmerimo u pravcu gde možete više naučiti i dalje istraživati.

Program Playing Narratives su inicirali i realizuju Goethe-Institut i Francuski institut u Srbiji zajedno sa SGA. Ovaj 8-mesečni program je podržan od strane Francusko-nemačkog kulturnog fonda. Pored toga, projekat su prepoznali i brojni partneri u zemlji i inostranstvu: generalni pokrovitelj projekta je kompanija Digital Arrow iz Novog Sada, a kao istaknuti sponzori u realizaciji učestvuju i domaće kompanije Two Desperados i 3lateral kao deo Epic Games. Ubisoft Belgrade takođe je sponzor projekta. Renomirane organizacije iz Nemačke (akcelerator Spielfabrique) i Francuske (visoka škola za video igre i interaktivne digitalne medije Cnam-ENJMIN) i njihovi predavači takođe su involvirane u realizaciju projekta.

Darko Subotin,
Fakultet dramskih umetnosti
O predavaču

Darko Subotin nosi i akademsko, i iskustvo 3D generaliste iz industrije. Trenutno na Fakultetu Dramskih umetnosti u Beogradu razvija program osnovnih studija – Digitalne i interaktivne dramske umetnosti. Program je fokusiran na korišćenje Unreal Engine-a, i Darko će predavati 3D grafiku i animaciju. Pre toga, predavao je 3D grafiku na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu. Najskorije je kreirao i držao kurs Unreal Engine Essentials koji je slušalo oko 50 profesora sa srpskih univerziteta. Deo iskustva je sticao u Eipix-u (sada Playrix.rs) kao 3D generalista gde je bio i autor stripa “Deviance” koji se kasnije razvijao u VR iskustvo. Darko je radio i kao freelancer na kratkim filmovima i video igricama i razvijao lične projekte poput Mortal Kombat 4 – Fan Made Endings.