UNREAL DAY: Radionice

Creative Tech Serbia 27.10.2022.
Vreme 10 - 14 h
Jezik Srpski
Lokacija Crater Trening Centar
Cena Besplatno

UNREAL DAY: Radionice

U okviru posebnog programa UNREAL DAY, dan ćemo početi sa dve radionice posvećene izradi prototipova u UE, kao i izradi arhitektonskih vizuelizacija uz upotrebu različitih UE funkcija

Dve radionice namenjene su različitim tipovima korisnika Unreal Engine-a. Sa jedne strane, to su početnici ili juniori koji imaju izvesno iskustvo u 3d modelovanju i poznavanje UE okruženja (radionica Milana Ličine), dok će druga biti posebno namenjena arhitektima i onima koji se bave 3d vizuelizacijama i predstaviće je Saša Vlajkov iz novosadskog studija Case 3D.

Radionice se održavaju u Crater Training Centru, neformalnoj obrazovnoj inicijativi koja je posebno posvećena različitim veštinama iz domena digitalnih zanata i produkcije, sa posebnim fokusom na Unreal Engine i Autodeskov program, a samim tim biće obezbeđena i oprema koja će eventualno biti potrebna učesnicima.

Kao i sam Unreal Engine, svi programi u okviru Unreal Day-a su potpuno besplatni uz registraciju, a mesta su ograničena za Masterclasses i Workshops. Keynotes & Showcase deo programa namenjen je svima onima koji su već deo lokalne Unreal Engine zajednice, eksperimentišu ili profesionalno rade sa ovim alatom, kao i onima koji tek žele da se u zajednicu uključe i istraže velike mogućnosti i široke primene koje Unreal Engine nudi.

***

Saša Vlajkov
Medior Tech Artist, Case 3D

Primena Unreal Engine-a u interaktivnim prezentacijama arhitektonskih projekata

Radionica posvećena izradi interaktivnih prezentacija za potrebe arhitektonskih projekata konkretno je namenjena arhitektama i svima onima koji se bave 3d i/ili arhitektonskim vizuelizacijama. Unreal Engine je alat koji sve češće koristi u ove svrhe (posebno alat za vizuelizaciju u realnom vremenu Twinmotion), a i dalje nije široko prepoznat u arhitektonskoj zajednici. Zbog toga se na ovaj način, u saradnji sa novom profesionalnom asocijacijom srpskih arhitekata novije generacije (ASAP), obraćamo upravo njima, i pružamo ih priliku da se upoznaju sa velikim potencijalom Unreal Engine-a. 


Milan Ličina
Univerzitet Metrolopitan/Crater Trening Centar/Galerija12+

Brzo prototipovanje u Unreal Engine-u

Cilj radionice je da zainteresovanim dizajnerima digitalnih sadržaja približi UE5 kao razvojno okruženje za kreiranje brzih prototipa i isprobavanje različitih ideja i scenarija u realnom vremenu. Kroz praktičan rad, polaznici će kreirati osnovni nivo koristeći alate za modelovanje u UE5, teksturisati i osvetliti scenu, kao i razviti jednostavnu logiku kojom će testirati igrivost nivoa.

Radi lakšeg praćenja radionice, očekuje se da kandidati imaju osnovno poznavanje rada sa 3D alatima vezano za geometriju i teksturisanje.

***

Ovu aktivnost lansira superklaster Creative Tech Serbia, uz podršku USAID Srbija i ICT Hub Beograd, (kroz projekat Srbija Inovira). Više o supereklasteru Creative Tech Serbia možete pročitati ovde.

Millan Ličina,
Profesor, Univerzitet Metropolitan / Crater Trening Centar
O predavaču

Milan Ličina je vizuelni umetnik, rođen 1990. godine u Beogradu.

U svojoj praksi operiše kroz polja nastajućih tehnologija i iskustvenog dizajna, koristeći presek umetnosti, dizajna i tehnologije kao platformu za kreiranje jedinstvenih narativa, sa širokim iskustvom u novim medijima, računarskoj grafici, kreativnoj industriji, dizajnu događaja i izložbi.

Aktivan je kao predavač na Univerzitetu Metropolitan i u Crater Training Centru, a pored toga sarađuje sa Galerijom12+, Centrom za promociju nauke i mnogim drugim inicijativama.

Jedan je od retkih Unreal Engine Authorized Trainer-a u našoj zemlji.

Saša Vlajkov,
Medior Tech Artist, Case 3D
O predavaču
Saša Vlajkov je medior tech artist sa fokusom na level dizajn i touchscreen aplikacije za Unreal Engine i Unity. Završio je Animaciju u inženjerstvu na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Trenutno piše master rad na masteru iz arhitekture na temu aplikacije Lumen u okruženju Unreal Engine 5. Član je Case3D tima od avgusta 2021.