UNREAL DAY: Keynote & Showcase program

Creative Tech Serbia 27.10.2022.
Vreme 17 h
Jezik Srpski / Engleski
Lokacija Dorćol Platz
Cena Besplatno

UNREAL DAY: Keynote & Showcase program

Ispratite najbolje domaće Unreal Engine projekte, eksperte i inicijative i povežite se sa zajednicom koja daje ključan doprinos daljem razvoju brojnih kreativno-tehnoloških disciplina!

Jedinstveni događaj posvećen jednoj od vodećih platformi i alata za kreativnu vizuelnu produkciju – Unreal Engine – biće održan u Beogradu u četvrtak 27. oktobra pod nazivom UNREAL DAY. Kroz partnerstvo superklastera Creative Tech Serbia, kompanije 3 Lateral/Epic Games i SGA, kreativni profesionalci i zainteresovana publika će imati priliku da isprate radionice i masterklaseve koje će održatina “UE evanđelisti”, profesionalci i praktičari UE iz Kanade, Poljske, UK i Srbije. 

Pored toga, na posebnom Keynotes & Showcase događaju otvorenom za javnost (uz registraciju), predstaviće se vodeće domaće inicijative i kreativni studiji iz domena gejminga, arhitekture, kompjuterske grafike i čak robotike, koji uspešno koriste ovaj napredni kreativno-tehnološki alat u radu na svojim projektima za klijente i igrače iz čitavog sveta. 

UNREAL DAY je deo Unreal Engine Word Tour 2022! Kao i sam Unreal Engine, svi programi u okviru Unreal Day-a su – potpuno besplatni uz registraciju!

Dorćol Platz će od 17 h ugostiti do sada najbogatiji program posvećen Unreal Engine u našoj zemlji. Pored dva istaknuta keynote predavanja (Sava Živković iz UK, i Shape Shifters Creative iz Kanade), zainteresovanoj publici će se kroz kratke prezentacije predstaviti čak 8 timova koji na različite načine koriste UE u svojim projektima, a među njima su sadašnje i buduće “zvezde” domaće game dev produkcije (Mad Head Games, Digital Arrow, Phobos, Euclidean Studios, Ebb Software), ali i oni koji rade izvan okvira gejminga: Case 3D, Take One i Metacobots.

Ovaj uzbudljiv niz će zatvoriti Uroš Sikimić iz kompanije 3Lateral / Epic Games, dok će program početi panelom posvećenom korišćenju Unreal Engine u obrazovanju, u kome će učestvovati predstavnici vodećih formalnih i neformalnih obrazovnih centara: Fakultet dramskih umetnosti Beograd, Fakultet tehničkih nauka Novi Sad, Univerzitet Metropolitan, Crater Training Centar i SAE Instituta

Na “lajnapu” ovog svojevrsnog Unreal Engine festivala kriju se i dve poslastice. Priznati kanadski CGI studio Shape Shifters Creative ne samo da po prvi put gostuju u ovom delu Evrope, već se to dešava ubrzo nakon što je objavljen i njihov poslednji projekat – “metahuman” verzija košarkaške zvezde Luke Dončića, koja je privukla veliku pažnju kako njegovih obožavalaca tako i kolega iz industrije. Nathaniel Jordan, suosnivač studija pričaće nam o njihovom putu, ali i ovom konkretnom projektu. 

Sa druge strane, sa nama će biti i beogradska kompanija EBB Software čiju igru Scorn igrači širom sveta već godinama željno iščekuju, a njihovo gostovanje na Unreal Day programu dolazi samo desetak dana nakon zvaničnog release-a igre za PC, kao i Xbox ekskluzive. Lazar Mesaroš, art producent u ovom timu će predstaviti njihov put do objavljivanja jedne od najambicioznijih igara koje su razvijene u našoj zemlji. 

I to nije sve! Tokom programa, publika će moći da isprati i veliki broj trejlera, CGI animacija i drugih projekata na kojima su radili brojni gosti ovog posebnog događaja, koji dolaze iz Beograda i Novog Sada, ali i iz Toronta, Mančestera, Tajvana i Varšave.

POGLEDAJTE KOMPLETNU AGENDU DOGAĐAJA, KAO I KOMPLETNE INFORMACIJE O CELODNEVNOM UNREAL DAY PROGRAMU!

***

Ovu aktivnost lansira superklaster Creative Tech Serbia, uz podršku USAID Srbija i ICT Hub Beograd, (kroz projekat Srbija Inovira). Više o supereklasteru Creative Tech Serbia možete pročitati ovde.

Sava Živković,
Reditelj, Hydra Studios
O predavaču

Sava Živković je reditelj iz Beograda, sa preko 14 godina iskustva u CG animaciji. Snažnu strast za pokretnim slikama razvio je u ranim danima studija dizajna na Univerzitetu primenjenih umetnosti u Beogradu, a po završetku studija odlučio je da se bavi filmskom karijerom.

Čvrsto veruje da će posvetiti vreme ličnim projektima, dobio je nekoliko nagrada i priznanja od industrije, a takođe je uzvratio objavljivanjem nekih svojih uvida i procesa iza kulisa iz svojih ličnih kratkih filmova. Sava sarađuje sa više studija za animaciju i vodi sopstvenu nezavisnu produkciju. Njegov rediteljski rad uključuje filmove za Destiny 2, Gears of War 5, Outriders, Dead Island 2, Diablo Immortal, HUXLEY i Tencent Games, kao i kritike hvaljene i nagrađivane kratke filmove kao što su IFCC, FREIGHT, Playgrounds i nedavno Irradiation.

Nathaniel Jordan,
Osnivač i predsednik, Shape Shifters Creative
O predavaču

Nejtan Džordan je osnivački partner i predsednik Shape Shifters Creative, specijalizovan za razvoj poslovanja i tehnologije. Sa karijerom koja obuhvata nekoliko industrija, od aerospace/telecom do fintech razvoja y Python-u i SAP-u,  Nathan je pronašao svoj poziv u montaži, CFX i Pipeline TD za animirane filmove, TV i sinematike u realnom vremenu.

Sada kada je odgovoran za mnogo različitih uloga u Shape Shifters studiju, Nathan nastoji da iskoristi svoja različita iskustva i veštine da najbolje pomogne timu, bilo da je to kroz razvoj i upravljanje, ili kroz pokretanje proizvodne tehnologije, Python automatizacije i mašinsko učenje kroz R&D. Odlučan je da vidi kako Shape Shifters rastu kao jedna od vodećih produkcija u industriji kinematografije u realnom vremenu, i nastavlja da širi okvire tehnologije, vernosti i kinematografskog pripovedanja u Unreal Engine-u.