TO NIKO NEĆE PROČITATI! – Zablude o narativima

Playing Narratives 15.09.2022.
Vreme 18 h
Jezik Engleski
Lokacija Zoom
Cena Besplatno

TO NIKO NEĆE PROČITATI! – Zablude o narativima

Jedan od najuspešnijih srpskih dizajnera narativa i gejm dizajnera, koji radi Ubisoftov Ivory Tower studio u Lionu, u Francuskoj, podeliće svoje znanje sa učesnicima Plaiing Narratives. Prilika koja se ne propušta!

Kao što samo ime programa govori, Plaiing Narratives je fokusiran na narativni i kreativni razvoj koncepata igara, a radi već drugu godinu. Tako učesnici imaju priliku da se zadrže u različitim aspektima narativnog dizajna, a to su radili 2021. i 2022. kroz predavanja i radionice sa Mladenom Levnaićem i Dušanom Žicom, kao i francuskim stručnjacima Cindy Asselin de Beauville, Fibre Tigre ili Remy Boicherot.

Naoružan svojim nesrećnim uvidom u iscrpljujuće, i često neshvaćene dužnosti dizajnera naracije, Matt Vidaković će pokušati da sumira i objasni brojne zablude i pogrešne ideje o naraciji u video igrama, narativnom dizajnu i poslu dizajnera naracije uopšte.

Sve ovo će biti tema predavanja i Q&A sesije pod nazivom TO NIKO NEĆE PROČITATI! – Zablude o narativima, koje će Matt predstaviti za 30+ učesnika ovogodišnjeg programa koji dolaze iz celog regiona Balkana, a koja će biti idealan uvod u drugu fazu njihovog projektnog rada koja ih vodi ka završnom događaju zakazanom za 25. novembar, kada će 8 timova predstaviti svoje terene međunarodnom žiriju.

Ovaj program namenjen je isključivo učesnicima programa Playing Narratives, i nije otvoren za publiku. Hvala na razumevanju. 

* * *

Program Playing Narrartives: Ideas to games je podržan od strane Francusko-nemačkog kulturnog fonda, koji je osnovan 2003. godine povodom 40. godišnjice Jelisejskog sporazuma.. Generalni pokrovitelj je Unreal Engine (odnosno kompanije Epic Games i 3Lateral), dok je istaknuti sponzor kompanija Ubisoft Belgrade. U realizaciju se ove godine uključila i niška kompanija Webelinx Games kao sponzor, dok će dodatnu podršku u realizaciji pružiti i Francuski i Goethe instituti iz celog regiona, kao i SGA kolege iz asocijacija Slovenia GamesMAGDA i RGDA.

 

Mateja Vidaković,
Vodeći dizajner naracije, Ubisoft Ivory Tower
O predavaču

Mateja (Matt) Vidaković je dizajner narativa i igara, trenutno na poziciji vodećeg dizajnera naracije u Ubisoft Ivory Tower studiju (Lion, Francuska). Specijalizovan je za sveprisutnost naracije i sinergiju naracije sa svim drugim aspektima dizajna igara.

Rođen je u Beogradu, studirao je u Holandiji i radio u medijima pre nego što je prešao u razvoj igara. U slobodno vreme piše pretenciozne kratke priče, svira bubnjeve i pokušava da se pomiri sa starenjem.