Timska kultura i leadership

Playing Narratives
Vreme
Jezik Srpski
Lokacija Vidikovac
Cena Besplatno

Timska kultura i leadership

Radionica iz timske kulture za sve učesnike programa Playing Narratives, u susret početku njihovog praktičnog, timskog rada na konceptima za igre

Brojne studije pokazuju da timovi imaju bolje predispozicije za inovaciju, brže i lakše uočavaju greške i probleme i pronalaze bolja rešenja za izazove. U isto vreme, iskustvo nam pokazuje da rad u timu može biti frustrirajući, naporan i neefikasan.

Ova radionica će otkriti moguće razloge za to i ponuditi praktična rešenja i predloge kako kreirati i održavati dobru timsku dinamiku, što je vrlo važno ne samo za nas i za naše saradnike, već i za uspešnost projekta. Kroz niz praktičnih primera, radionica će otkriti koje specifične veštine bi trebalo unaprediti kako bi postali produktivni deo uspešnog tima. Istovremeno, učesnici će se upoznati sa korisnim alatima za planiranje, organizovanje i vođenje procesa koji uključuje grupu ljudi koji su u zajedničkoj potrazi za stvaranjem pozitivne vrednosti, dobrog projekta ili funkcionalne usluge.

U prvom delu radionice, fokus će biti stavljen na postojeću praksu i uobičajene rutine tokom komunikacije na poslu, kao i na uobičajene greške koje svi svesno ili nesvesno pravimo kada sarađujemo sa drugima. Biće predstavljene i neke od teorija i mogućih razloga zbog kojih često nismo dovoljno produktivni, ili nam je problem da uspešno sarađujemo sa drugima.

Drugi deo radionice će se fokusirati na praktične alate koji će nam pomoći da lakše upravljamo procesima, ljudima, vremenom i resursima u svakodnevnim ili projektnim poslovima. Kroz nekoliko praktičnih vežbi, učesnici će imati priliku da shvate vrednost svakog člana tima, kao i da bolje razumeju svoju ulogu u bilo kom timu.

 

***

Ove godine program ne bi bio moguć bez podrške projekta RECONOMY*, kao i posvećenih partnera iz industrije – kompanija 3Lateral kao deo Epic Games i programskog partnera Centar za promociju nauke (CPN). Pored njih, u projektu učestvuju i Goethe-Institut i Francuski institut u Srbiji, kao i Vidikovac Beograđanka.

*RECONOMY je regionalni inkluzivni i zeleni program ekonomskog razvoja Švedske razvojne agencije Sida, koji sprovodi HELVETAS Swiss Intercooperation, u saradnji sa organizacijom Help – Hilfe zir Selbsthilfe e.V i ostalim partnerima u zemljama Zapadnog Balkana i Istočnog Partnerstva.

 

Nana Radenković,
Suosnivač, Nova Iskra
O predavaču

Nana Radenković je jedan od suosnivača Nove Iskre, prvog kreativnog haba na Balkanu, gde je fokusirana na dizajniranje različitih formata treninga i programa namenjenih pojedincima, organizacijama i kompanijama koje su zainteresovane za preuzimanje aktivne uloge u procesima transformacije – kako sopstvenih kapaciteta i načina poslovanja, tako i kroz kreiranje novih načina na koji bi mogli učiti, živeti i raditi u budućnosti. Kroz desetogodišnje iskustvo rada u okviru Nove Iskre veliku pažnju posvećuje partnerskim i mrežnim aktivnostima koje su usmerene na osnaživanje inovacionog i kreativnog ekosistema ne samo na nacionalnom već i na regionalnom i evropskom nivou.