Struktura priče i world-building

Playing Narratives 16.06.2022.
Vreme 17 h
Jezik Engleski
Lokacija Zoom
Cena Besplatno

Struktura priče i world-building

Prva gošća ovogodišnjeg Playing Narratives programa iz Francuske je iskusna narativna dizajnerka i aktivistkinja u okvirima globalne game dev zajednice - Cindy Asselin de Beauville

Radionica Story structure and World Building dolazi nakon nekoliko predavanja i radionica koje su polaznici ovogodišnjeg Playing Narratives programa – njih 30 koji dolaze iz Srbije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Rumunije – imali sa našim iskusnim narativcem Mladenom Levnajićem.

Ovom prilikom, radionica koju predstavlja gošća iz Francuske Cindy Asselin de Beauville, baviće se time kako da kreirate svet za video igru i kako da taj proces koristite za razvoj strukture priče. Pored toga, Cindy će govoriti i o tome kako ukratko predstaviti svoj koncept za igru, uz osvrt na osnovne koncepte koje su učesnici razvili tokom proteklih nedelja kroz 8 multidisciplinarnih timova, koji će se krajem godine takmičiti na posebnom pitching događaju. Nakon toga, baviće se i takozvanom metrikom priče, i kako je koristiti u procesu razvoja narativa.

Predavanje koje je prethodilo radionici biće podeljeno uskoro na YouTube kanalu SGA.

Ovaj program namenjen je isključivo učesnicima programa Playing Narratives, i nije otvoren za publiku. Hvala na razumevanju. 

* * *

Program Playing Narrartives: Ideas to games je podržan od strane Francusko-nemačkog kulturnog fonda, koji je osnovan 2003. godine povodom 40. godišnjice Jelisejskog sporazuma.. Generalni pokrovitelj je Unreal Engine (odnosno kompanije Epic Games i 3Lateral), dok je istaknuti sponzor kompanija Ubisoft Belgrade. U realizaciju se ove godine uključila i niška kompanija Webelinx Games kao sponzor, dok će dodatnu podršku u realizaciji pružiti i Francuski i Goethe instituti iz celog regiona, kao i SGA kolege iz asocijacija Slovenia GamesMAGDA i RGDA.

Cindy Asselin de Beauville,
Narativna dizajnerka, Flying Oak Games
O predavaču

Cindy Asselin de Beauville je posvećena feministička autorka i dizajnerka narativnih igara.

Zanimaju je LGBTKI+ teme, ekologija, rodna i rasna pitanja. Danas radi sa actezero, narativnom agencijom i Flying Oak, tvorcima igre Scourgebringer. Prethodno je radila za WTSL Production, Darjeeling i televiziju ARTE.