Shift2Games CAREER DAY – sve o tvojoj gejming karijeri

Shift 2 Games 22.06.2023.
Vreme 11 - 17 h
Jezik Srpski
Lokacija Dorćol Platz
Cena Besplatno

Shift2Games CAREER DAY – sve o tvojoj gejming karijeri

Prvi u nizu Shift2Games CAREER DAY događaja! Pokaži svoje crteže gejm art seniorima, pitaj HR ljude sve što te zanima i upoznaj vodeće gejming kompanije. Za sve koje zanima karijera u gejming industriji, ovaj serijal biće pravo mesto da se upoznate sa svojom budućom karijerom u gejmingu, a online platforma koju ćemo lansirati upravo toga dana - uvek je na raspolaganju za istraživanje!

KOME JE NAMENJEN #SHIFT2GAMES CAREER DAY?

Upravo tebi! Ako si u potrazi za karijerom u gejmingu, bez obzira na to da samo istražuješ, tražiš svoj prvi posao ili već radiš negde a želiš da pređeš u gejming industriju.

KAKO ĆE TO IZGLEDATI?

Tokom celog dana u velikom prostoru Dorćol Platza biće organizovano nekoliko stejdževa:

 • PORTFOLIO REVIEW FOTELJA

Crtaš za sebe, satima pratiš tutorijale na YouTube-u, ali nemaš pojma da li ideš u dobrom smeru ili ne? U toku celog dana imaćeš priliku da pokažeš svoje radove senior artistima iz kompanija: Playstudios, Nordeus, Crater  Trening Centar i Art Bully.

Sve što treba je da poneseš svoj tablet, laptop ili USB kako bi pokazao/la svoj ArtStation nalog ili portfolio. Dobićeš vredan fidbek i smernice za dalji rad. Takođe možeš da ih pitaš presdtavnike kompanije kako im je na poslu, šta dalje treba da učiš i koji su ti sledeći koraci za ulazak u gejming industriju.

 • ŠTANDOVI DOMAĆIH GEJMING KOMPANIJA

Neki od naših članova biće tu na raspolaganju – da ih upoznaš ali i da oni upoznaju tebe! Pored kompanija tu će biti i predstavnici edukativnih institucija, a ovoga puta štandove će  postaviti postaviti Sperasoft, Playstudios, Mad Head Games i drugi!

 • HR KUTAK

U ovom delu sajma možeš popričati 1 na 1 sa ljudima koji zapošljavaju buduće gejming talente i koji brinu o zaposlenima u kompanijama Playstudios, Wargaming, Nordeus i Mad Head Games.

Možeš da ih pitaš bilo šta: kako izgleda intervju za neku poziciju, šta se očekuje na testu, kako izgleda tim bilding… Ovde takođe možeš da pokažeš svoj CV, da vidiš da li nekako treba da ga unaprediš. Možeš i da se prijaviš za praksu u kompanijama koje ih uskoro planiraju. A merch paketići očekuju sve u HR kutku!

 • MAIN STAGE

Na samom kraju, glavni dinamički program biće održan na glavnoj bini od 16 časova!

 • INSPO TALKS: What can be done in gaming and how do you get there? Those who have succeeded know this. Listen to three turbo short but dynamic lectures from the stars of domestic gaming!

  > Nikola Damjanov (Nordeus) – Game art
  > Anđela Simić (Playstudios) – Game Design
  > Nikola Šoškić (Shosha Games) – Indie development

 • LANSIRANJE Shift2Games PLATFORME: Shift2Games konačno postaje adresa za sve vas 22. juna na ovom događaju!
 • NEŠTO SKROZ TAJNO (Pa, to je tajna!)

Ovu aktivnost pokreće superklaster Creative Tech Srbija, uz podršku USAID Srbija i ICT Hub Beograd (kroz projekat Srbija Inovira). 

Anđela Simić,
Game Designer & Product Owner, Playstudios Europe
O predavaču

Sa višegodišnjim iskustvom u gejm dizajnu mobilnih igara, Anđela je radila na nekim od najvećih mobilnih igara koje su objavljene u Srbiji. Pored rada u kancelariji, posvećena je prenošenju znanja svima koje zanima ulazak u industriju, a predavala je i u okviru Master 4.0 projekta.

Nikola Šoškić,
Head of Studio, Shosha Games
O predavaču

Nekadašnji filmski reditelj, su-osnivač Youtube kanala Filmofil, i predavač škole filma Fokus u Beogradu. Apsolvent na fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu, smer digitalne umetnosti. Budući da je odrastao uz video igre, svoja znanja iz sveta filma proširio je i na gejming, a od 2019. je aktivan u industriji razvoja video igara. Godine 2022.osniva Shosha Games, indi gejm studio, i učestvuje na SGA programu Playing Narratives gde i pronalazi većinu sada stalnih članova Shosha Games-a. Od 2023. radi kao instruktor za Unreal Engine na programu Unreal Fellowship u Novom Sadu pri Epic Games-u i 3Lateral-u. Trenutno radi kao developer i gejm dizajner u Shosha Games-u.

Nikola Damjanov,
Lead Game Artist, Nordeus
O predavaču

Nikola je 3D generalista sa preko 10 godina raznovrsnog iskustva. Započeo je svoje visoko obrazovanje kao inženjer, ali se posle nekoliko godina okrenuo interaktivnim medijima. Njegovi prvi profesionalni koraci su bili pravljenje modela, animacija i VFX-a za muzičke spotove i filmove. Nakon toga, neko vreme se upustio u arhitektonsku i vizuelizaciju proizvoda, ali je onda prešao na grafiku i web dizajn. Većinu vremena paralelno je pravio interaktivne umetničke instalacije, ali je na kraju našao svoje srećno mesto – kao game artist.

Poslednjih osam godina aktivno je unapređivao svoje umetničke veštine, istražujući nove alate i usvajajući ih što je pre moguće. Nordeus mu je pomogao da svoju strast, fokus i širok skup veština usmeri ka poziciji u kojoj je danas. Dosta se brzo kretao kroz kompaniju, i trenutno radi kao vodeći artist u kompaniji. Osim svojih svakodnevnih aktivnosti, brine o široj slici. Zbog toga je takođe u velikoj meri uključen u zapošljavanje, intervjuisanje, mentorstvo i celokupno održavanje kulture kompanije.

Aktivno učestvuje u nekoliko game-art zajednica, piše postove na blogu i generalno voli da podelim sve što zna, ali i očekuje da od svakoga ponešto nauči.