Shift2Games CAREER DAY – ponovo u Beogradu!

Shift 2 Games 20.03.2024.
Vreme 12:00 - 19:00
Jezik Srpski
Lokacija Dorćol Platz
Cena Besplatno

Shift2Games CAREER DAY – ponovo u Beogradu!

Za sve koje zanima karijera u gejming industriji organizujemo još jedan sajam poslova i karijernog savetovanja u Beogradu! Pokaži svoje crteže gejm art seniorima, pitaj HR ljude sve što te zanima i upoznaj vodeće gejming kompanije. Na kraju svega - inspirativna predavanja, najave novih SGA programa i još mnogo iznenađenja koje donosi prijatelj projekta - kompanija Samsung!

KOME JE NAMENJEN #SHIFT2GAMES CAREER DAY?

Tebi! Ako si u potrazi za karijerom u gejmingu, bez obzira na to da samo istražuješ, tražiš svoj prvi posao ili već radiš negde a želiš da pređeš u gejming industriju.

KAKO ĆE TO IZGLEDATI? 

Tokom celog dana u velikom prostoru Dorćol Platza biće organizovano nekoliko stejdževa:

 • PORTFOLIO REVIEW FOTELJA [12 – 17 h]

Crtaš za sebe, satima pratiš tutorijale na YouTube-u, ali nemaš pojma da li ideš u dobrom smeru ili ne? U toku celog dana imaćeš priliku da pokažeš svoje radove senior artistima iz kompanija: Onyx Studio, Art Bully, Nordeus, i Crater Trening Centar.

Sve što treba je da poneseš svoj tablet, lap top, USB, ili ćeš biti u prilici da koristiš najnoviji SAMSUNG S24 telefon kako bi pokazao/la svoj ArtStation nalog ili portfolio. Dobićeš vredan fidbek i smernice za dalji rad. Takođe možeš da ih pitaš presdtavnike kompanije kako im je na poslu, šta dalje treba da učiš i koji su ti sledeći koraci za ulazak u gejming industriju.

 • ŠTANDOVI DOMAĆIH GEJMING KOMPANIJA [12 – 18 h]

Neki od naših članova biće tu na raspolaganju – da ih upoznaš ali i da oni upoznaju tebe! Pored kompanija tu će biti i predstavnici edukativnih institucija, a ovoga puta štandove će postaviti Wargaming, Onyx Studio, Art Bully, Crater Trening Centar i Beogradska akademija poslovnih i umetničkih strukovnih studija (BAPUSS). 

 • HR KUTAK [12 – 17 h]

U ovom delu sajma možeš popričati 1 na 1 sa ljudima koji zapošljavaju buduće gejming talente i koji brinu o zaposlenima u kompanijama Onyx Studio, Art Bully, Nordeus i Crater Trening Centar.

Možeš da ih pitaš bilo šta: kako izgleda intervju za neku poziciju, šta se očekuje na testu, kako izgleda tim bilding… Ovde takođe možeš da pokažeš svoj CV, da vidiš da li nekako treba da ga unaprediš. Možeš i da se prijaviš za praksu u kompanijama koje ih uskoro planiraju. A merch paketići očekuju sve u HR kutku.

 • MAIN STAGE [18 – 19.15 h]

Za sam kraj, od 18h na glavnoj bini će se održati glavni, dinamični program inspirativnih predavanja koje će predstaviti zanimljivi govornici iz kako velikih kompanija, tako i manjih indie studija. 

 • INSPO TALKS: Šta sve može da se radi u gejmingu i kako tamo stići? Ovo znaju oni koji su u tome uspeli. Poslušaj pet turbo kratkih, ali dinamičnih predavanja od zvezda domaćeg gejminga!

  > David Ibrović (Art Bully Productions)
  > Đorđe Marković (Bohemian Pulp)
  > Jovan Pucarević (Mad Head Games)
  > Nikola Silić (Crater Trening Centar)
  > Kristina Janković Obućina (SGA)

 • NAJAVE programa Playing Narratives i drugih zanimljivih SGA aktivnosti koje dolaze!
   Budi među prvima da saznaš sve o upravo otvorenom konkursu za četvrti ciklus programa Playing Narratives! Do sada je više od 80 mladih kreativaca iz celog refiona uzelo učešće, a razvijeno je više od 15 originalnih koncepata za različite igre. Budi deo ekipe koja će to isto raditi tokom 2024. godine, uz pomoć vrhunskih mentora iz industrije i celog SGA tima!

 • SPECIJALNA IZNENAĐENJA NAŠIH SPONZORA!
  Ovoga puta udružujemo se sa kompanijom SAMSUNG koja promoviše svoje najnovije telefone iz serije Galaxy S24.Samsung ovom prilikom posetiocima predstavlja svoju YOUniversity platformu, koja je je pogled u budućnost i zahvalnost budućim generacijama korisnika za njihovu vernost. Samsung nastoji da studentima još više olakša trenutni pristup informacijama i pomogne im  da ostanu povezani sa svojim kolegama, profesorima i porodicom.

  YOUniveristy služi da kroz zabavu komuniciramo i zajedno stvaramo još pametnije telefone. Ovo čini Samsung jedinim brendom koji omogućava studentima da budu u korak sa novim tehnologijama i isprobaju različite uređaje, a da prethodno nisu morali da ih kupe. YOUniversity program je dostupan svim studentima u Srbiji i znak je predanosti kompanije Samsung da različitim nagradama podstakne učenje na zabavan način i digitalnu uključenost studenata. Dođite na događaj, saznajte više i iskoristite priliku da budete među prvim koji će potpuno besplatno koristiti najnovije Samsung uređaje!

  Shift2Games takođe ne bi bio moguć bez podrške projekta RECONOMY, kao i posvećenih partnera iz industrije. RECONOMY je regionalni inkluzivni i zeleni program ekonomskog razvoja Švedske razvojne agencije (SIDA), koji sprovodi HELVETAS Swiss Intercooperation, u saradnji sa organizacijom Help – Hilfe zir Selbsthilfe e.V i ostalim partnerima u zemljama Zapadnog Balkana i Istočnog Partnerstva

Nikola Silić,
Predavač, Crater Trening Centar
O predavaču

Nikola Silić je “jack of all trade, master of none” – scenarista, reditelj, 2D/3D generalist sa preko 20 godina iskustva u filmskoj i TV, a od skora i u AI i virtualnoj produkciji. Producent i scenarista video segmenata u emisiji Veče sa Ivanom Ivanovićem. Završio je TTP (Train The Professionals) kurs za Unreal Engine u Crater Trening Centru. Jedan od Fellow-a prve generacije Epic Unreal Fellowship: Storytelling u Novom Sadu. Tvorac veb serije Elita, fan animacije Rick & Morty in Serbia.

Jovan Pucarević,
Gejm dizajner, Mad Head Games
O predavaču

Jovan je svoju karijeru započeo kao arhitekta ali se posle tri godine prebacio u industriju video igara. Počeo je u Mad Head Games-u kao Technical Artist, kasnije kao producent, uglavnom na kežualnim igrama. Sada radi kao gejm dizajner na AA i AAA naslovima, od kojih je poslednji Scars Above. On je ljubitelj horora sa pregršt hobija, poput borilačkih veština, sviranje bas gitare, farbanje minijatura i uživanje u video igrama.

 

Đorđe Marković,
Suosnivač, Bohemian Pulp
O predavaču

Đorđe je počeo svoju karijeru kao digitalni umetnik i grafički dizajner, ali se ubrzo posvetio svojoj strasti prema kreiranju video igara. Četiri godine unazad, započeo je lični projekat koji je stekao pažnju pratilaca i izdavača MicroProse. 2023. godine, projekat je podržan i od strane lokalnih startup fondova Raising Starts i Start Smart, i zajedno uz podršku srpske gaming zajednice i SGA, izgradio je tim Bohemian Pulp koji sada broji šest članova. Trenutno, oni dovršavaju prvi projekat Let Bions Be Bygones, igru koja će debitovati na globalnom tržištu u prvoj polovini 2024. godine.

David Ibrović,
QA Lead, Art Bully Productions
O predavaču

David Ibrović je svoju karijeru počeo kao 3D artist u studiju Artbully 2019. godine. Počeo je kao junior 3D Artist , a vremenom radeći na različitim projekata, kako stilizovanim tako i realističnim, David je napredovao do seniorske pozicije. Kao Senior Artist ubrzo je postao i team leader, a danas radi u sektoru za kontrolu kvaliteta i zadužen je za finalnu proveru asseta pre  slanja klijentu.

 

Kristina Janković Obućina,
Izvršna menadžerka, SGA
O predavaču

Zadužena za odnose sa članovima, izgradnju ekosistema, naše programe, kao i događaje i inicijative, Kris je tu da umreži relevantne stejkholdere i pruži sve informacije o rastućem gejming ekosistemu Srbije. Sa jakim zaleđem u novinarstvu, komunikacijama, vođenju projekata i desetinama trofeja na PS4 profilu, uvek je raspoložena da priča o gejmingu i pronađe način da podrži mlade kreativce i nove projekte. Sa nama je gotovo od samog osnivanja asocijacije, gde posvećeno radi na razvijanju domaće gejming industrije i vidljivosti naših timova, kompanija i igara lokalno, ali i globalno.