SGA Legal Insights [vol. 3]: Karanović & Partners

SGA General 26.03.2024.
Vreme 9.30 - 12 h
Jezik Srpski
Lokacija Karanović & Partners
Cena Besplatno

SGA Legal Insights [vol. 3]: Karanović & Partners

U saradnji sa vodećim regionalnim advokatskim kancelarijama koje su partneri SGA, nastavljamo da organizujemo posebne događaje namenjene našim članovima, koji će kroz format radnog doručka njima pružiti priliku da saznaju više o različitim praktičnim pravnim pitanjima koja su relevantna za rad gejming studija i kompanija

SGA od svog osnivanja neguje i razvija nova partnerstva sa vodećim predstavnicima domena koji imaju direkntu relevantnost za poslovanje gejming kompanija i studija, sa ciljem da svojim članovima obezbedi najbolje uslove za unapređenje poslovanja i podizanje kapaciteta u svakom smislu. 

Do sada smo sarađivali sa različitim servisima, konsultantskim kućama, predstavnicima civilnog društva ili fondacijama i razvojnim agencijama, ali jedan od ključnih segmenata svakako je i podrška iz domena pravnih pitanja, zaštite intelektualne svojine, podataka, usaglašavanja sa međunarodnim tržišnim propisima i još mnogo toga. 

S tim u vezi, SGA sarađuje sa čak dve eminentne regionalne advokatske kancelarije sa velikim iskustvom, koje su na raspolaganju našim članovima za određene tipove podrške i sa kojima nesebično delimo svoja iskustva, čime nam oni i uzvraćaju. U pitanju su kancelarije Karanović & Partners i Moravčević Vojnović i Partneri u saradnji sa Schoenherr.  

I u ovoj godini nastavljamo serija SGA LEGAL INSIGHTS, te će naši partneri kroz format radnog doručka, koji će u prvoj polovini ove godine biti održani 26. marta i 14. maja, sa našim članovima podeliti svoje uvide u neke od ključnih i realnih tema relevantnih za poslovanje u domenu razvoja video igara. 

Domaćini trećeg izdanja SGA Legal Insights događaja ponovo je kancelarija Karanović & Partners. Ovom prilikom zajednički ćemo obraditi korpus tema vezanih za domen publishing-a.

Kroz temu Izdavački ugovor u industriji video igara: praktičan osvrt na pitanja koja se javljaju prilikom zaključenja ugovora, predstavnici studija i kompanija imaće priliku da postave svoja pitanja i dobiju besplatne pravne konsultacije, kao i da čuju vredne savete od pravnika koji su već imali iskustva u posredovanju i pružanju pravne pomoći prilikom zaključenja sličnih ugovora.

Kako je brojnim domaćim kompanijama saradnja sa globalnim izdavačima veoma važan način pristupa globalnom tržištu ili različitim platformama putem kojih se igre mogu objaviti, očekujemo da ova tema privuče posebnu pažnju. 

Neke od tema o kojima ćemo razgovarati su:

  • Pojam i obavezni elementi izdavačkih ugovora;
  • Pravo intelektualne svojine u kontekstu izdavačkih ugovora;
  • Finansijski aspekti – raspodela prihoda (profit sharing);
  • Raskid ugovora i WIPO arbitraža:
  • Tržišni standardi i najčešći primeri iz prakse.

Program je namenjen profesionalcima iz domena gejming industrije, kao i srodnih oblasti koje podrazumevaju objavljivanje digitalnog sadržaja/proizvoda i saradnju sa izdavačima. 

Registracija je obavezna, a prijave su otvorene do ponedeljka 25. marta u podne.

* Za zainteresovane koji su bazirani izvan Beograda biće organizovan live stream.  Molimo vas da odaberete ovu opciju prilikom svoje prijave. 

Karanović & Partners je regionalna pravna praksa bazirana u jugoistočnoj Evropi sa tradicijom dugom preko 25 godina i timovima u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Albaniji. Sa više od 100 advokata koji rade zajedno kao jedan tim, poznati su po tome što su pouzdan partner u složenim pravnim procesima, po inovativnim pravnim rešenjima i da daju ključan doprions razvoju prava u Jugoistočnoj Evropi. Klijenti su preduzeća iz svih komercijalnih i industrijskih sektora, vlade, regulatori, trgovinska tela i neprofitne organizacije. Karanović & Partneri pružaju veliko iskustvo i uvid stečen radom na nekim od najvećih projekata i transakcija u regionu.

Nikola Kliska,
Viši saradnik, Karanović & Partners
O predavaču

Nikola Kliska je rukovodilac prakse za intelektualnu svojinu pri kancelariji Karanović & Partners. Savetuje klijente u razvoju portfolija robnih marki, sa posebnim akcentom na regionalno prisustvo na Balkanu. Ima veliko iskustvo u borbi protiv falsifikovanja koje proizilazi iz njegove saradnje sa carinom, policijom, tržišnim inspektorima i privatnim istražiteljima. Sprečavanje paralelnog uvoza jedna je od njegovih omiljenih tema. On je samostalni advokat u saradnji sa Karanović & Partners.

Pavle Vučetić,
Saradnik, Karanović & Partners
O predavaču

Pavle Vučetić je saradnik u advokatskoj kancelariji Karanović & Partners, gde radi kao deo tima specijalizovanog za korporativno pravo. Bavi se podrškom u oblasti tech industrije, pružajući korporativne savete startapima, programerima i kompanijama posvećenim proizvodnji video-igara.