Self Determination Theory – Šta motiviše igrače?

SGA General 13.05.2021.
Vreme 12:00
Jezik Srpski
Lokacija Zoom
Cena 130eur

Self Determination Theory – Šta motiviše igrače?

Video igre su forma zabave, ali takođe i fascinantan fenomen u kome se sureću matematička pravila i ljudska psihologija. Ova radionica je fokusirana upravo na razumevanje psihologije igrača, razloge zbog kojih ljudi bivaju privučeni video igrama, a podvlači i razloge zbog kojih ostaju za njih prikovani satima, danima i mesecima.

Sve su ovo neophodni, a u praksi potvrđeni alati koji vam pomažu da dobra ideja ne ostane samo ideja već preraste u hit naslov!

Tokom radionice oslanjaćemo se na psihološki model pod nazivom Self Determination Theory koji ćemo koristiti za praktičnu analizu psihološke podloge konkretnih primera video igara.


Ova radionica je idealna za:
Sve one koji se bave izradom free-to-play igara, ili žele da se otisnu u ove vode.

Radionica je idealna pre svega Game designere i Product managere ili slične ekvivalentne pozicije u timu koji se bavi ovom delatnošću, bilo da su u pitanju mali agilni timovi ili velike kompanije sa dedicated timovima iz ovih sfera.

Na ovoj radionici pokrićemo:

  • Osnove SDT
  • Osnovne ljudske psihološke potrebe definisane u SDT
  • Tipove motivacije definisane kroz SDT
  • Kako se SDT može primeniti na razumevanje i razvoj video igara
  • Praktičnu analizu konkretnih primera video igara

Format:
Ovo će biti dvosatna, onlajn, interaktivna radionica sa praktičnim primerima. Radićemo u maloj grupi da bismo posvetili potrebnu pažnju svim pitanjima i idejama. Ohrabrujemo vas da komunicirate sa drugim učesnicima i učestvujete u nekoliko jednostavnih zadataka da bismo imali korisno i interaktivno iskustvo učenja. Radionica će biti na srpskom i neće biti snimana.

  1. 30min – uvodna prezentacija
  2. 30min – rad po grupama – primeniti framework na analizu neke poznate igre
  3. 30min – diskusija o zadacima
  4. 30min – Q&A

Kako da učestvuješ:
Sve informacije o tome kako da se pridružite radionici stižu u odvojenom mejlu nakon što se registrujete.

 

Ovu radionicu organizuje SGA (Serbian Games Association). Određena količina besplatnih karata rezervisana je za naše članove. Regularna cena je 130eur.

Važno: Broj učesnika je ograničen. Registracije su otvorene dok ne popunimo kapacitete.

Stanislav Stanković,
Creative Director, Tracktwenty EA
O predavaču

Stanislav Stanković trenutno radi kao kreativni direktor u kompaniji Northern Stars. Pre toga, na istoj poziciji radio je u Tracktwenty EA studiju u Helsinkiju, Finska. Rad u EA je započeo kao Game Designer u 2015. Svoju karijeru u industriji video igara započeo je 2012. kao Game Designer u Rovio studiju u gradu Tampere u Finskoj. Osnovne studije iz računarstva završio je na Elektronskom Fakultetu u Nišu.