Q&A sesija

Playing Narratives 23.09.2021.
Vreme 18:00
Jezik Srpski
Lokacija Zoom
Cena Besplatno

Q&A sesija

Art direktorka jednog globalno najuspešnijih studija za game i cover art u otvorenom razgovoru sa učensnicima programa Playing Narratives

Učesnici Playing Narratives programa imali su priliku da razgovaraju sa art direktorkom studija Sixmorevodka, jednog od globalno najeminentnijih studija koji rade na game artu i cover artu, ilustracijama i i koncept artu sa vodeće klijente u našoj industriji – od Riot Games do Warner Brothers i Marvela, kao i brojne druge vodeće studije iz domena gejminga i animirane produkcije. Studio je baziran u Berlinu.

Pored svega toga, oni rade i na sopstvenom IP-u Degenesis, za koji produciraju štampana izdanja, ilustracije, narative kao i samu igru.

Program Playing Narratives su inicirali i realizuju Goethe-Institut i Francuski institut u Srbiji zajedno sa SGA. Ovaj 8-mesečni program je podržan od strane Francusko-nemačkog kulturnog fonda. Pored toga, projekat su prepoznali i brojni partneri u zemlji i inostranstvu: generalni pokrovitelj projekta je kompanija Digital Arrow iz Novog Sada, a kao istaknuti sponzori u realizaciji učestvuju i domaće kompanije Two Desperados i 3lateral kao deo Epic Games. Ubisoft Belgrade takođe je sponzor projekta. Renomirane organizacije iz Nemačke (akcelerator Spielfabrique) i Francuske (visoka škola za video igre i interaktivne digitalne medije Cnam-ENJMIN) i njihovi predavači takođe su involvirane u realizaciju projekta.

Jelena Kević Đurđević,
CEO, Sixmorevodka Studio
O predavaču

Jelena Kević Đurđević je umetnica, ilustratorka i art direktorka. Rođena je u Beogradu, gde je i odrasla i studirala grafički dizajn. Karijeru je započela kao cover artist za Marvelove stripove, a kasnije je radila kao ilustratorka i koncept umetnica za video igre. Njen portfolio uključuje klijente kao što su Warner Brothers, Riot Games, Valiant, Marvel, Sony, Activision i mnoge druge. Od 2016. godine, Jelena je umetnički direktor u studiju Sixmorevodka. Trenutno radi na svom ličnom projektu Blackgoldsun, alias pod kojim istražuje različite medije i oblike umetničkog izražavanja, poput ilustracije, ulja na platnu i mode. Živi u Berlinu sa suprugom i sinom.