Pitaj poreske stručnjake iz Deloitte tima

SGA General 19.05.2021.
Vreme 12:00
Jezik Srpski
Lokacija Zoom
Cena Besplatno

Pitaj poreske stručnjake iz Deloitte tima

Još jedna AMA sesija koja vas povezuje sa našim partnerima iz Deloitte Srbija radi razgovora o svim stvarima o porezu i administraciji

Većina profesionalaca koji vode svoje gejming kompanije i studije u Srbiji, ili su deo gejming industrije kao pojedinci, bilo da su zaposleni ili u nekom drugom vidu poslovanja, susreću se sa različitim izazovima kada su u pitanju zakonski, poreski, administrativni, finansijski i drugi aspekti poslovanja. Posebno jer je gejming globalna industrija koja se u velikoj meri oslanja na naplate iz inostranstva ili visoko-tehnološke alate za pristup tržištu i potrošačima.
Iz ovog razloga, SGA počinje sa organizacijom informativnih AMA (Ask Me Anything) sesija sa vodećim stručnjacima iz ovih oblasti, ne biste li imali jedinstvenu priliku da ih pitate sve što vas zanima.

Na prvoj AMA sesiji na vaša pitanja odgovaraju poreski stručnjaci iz Deloitte Srbija tima, i to na sledeće teme:

? međunarodno oporezivanje pravnih lica
? porez po odbitku na plaćanja stranim pravnim licima,
? poreski podsticaji za razvoj i eksploataciju IP-a u Srbiji
? prednosti i mane PDV registracije u Srbiji
? oporezivanje primanja fizičkih lica, osnivača, direktora
? oporezivanje freelancer-a, preduzetnika
? nagrađivanje zaposlenih akcijama, udelima i drugim pogodnostima

KAKO DA PRATIM?

Sesiju emitujemo uživo iz Impact Hub prostora, možete je pratiti uživo na Zoom-u.

DELOITTE:

Kancelarija Deloitte u Beogradu počela je sa radom 1991. godine, a danas je u njoj zaposleno više od 200 konsultanata i revizora iz zemlje i inostranstva. Njihovi klijenti su brojna domaća pravna lica, kako državna tako i privatna, multinacionalne kompanije, banke i ostale finansijske institucije. Kako bi odgovorio rastućim zahtevima klijenata, Deloitte kontinuirano održava visok nivo kvaliteta svojih osnovnih usluga, ažurno prateći i primenjujući nove poslovne tehnologije.

Pavle Kutlešić,
Head of Tax & Finance, GameBiz Consulting
O predavaču

Pavle je stručnjak za poreze i finansije sa više od 10 godina iskustva i trenutno je specijalizovan za upravljanje finansijama za male i srednje developere video igara i druge kreativne timove. Po obrazovanju je pravnik, ali je većinu svoje karijere proveo duboko u bilansima uspeha i računovodstvenim karticama. Njegov korporativni prošli život se pre svega može videti u njegovom afinitetu prema Microsoft Office paketu i njegovoj sklonosti da svoje mejlove završi sa „Srdačan pozdrav“.

Aleksandra Anokić,
Viša savetnica, Deloitte Serbia
O predavaču

Aleksandra je deo Deloitte tima od 2015. godine i radi sa velikim brojem klijenata pre svega sa multinacionalnim kompanijama. Angažovana je u GES servisnoj liniji u okviru poreskog odeljenja. Poseduje značajno iskustvo u oblasti propisa o porezu na dohodak građana, obaveznog socijalnog osiguranja kao i imigracionih propisa.