Izazov izdavanja igara

Playing Narratives 07.06.2021.
Vreme 17:30
Jezik English
Lokacija Zoom
Cena Besplatno

Izazov izdavanja igara

U okviru programa Playing Narratives, u okviru koga se svake nedelje održavaju predavanja domaćih, nemačkih i francuskih stručnjaka iz gejming industrije, u ponedeljak 7. juna predstaviće se nemački akcelerator Spielfabrique, kroz još jedno predavanje otvoreno za širu zajednicu, ovoga puta posvećeno procesu objavljivanja (publishing-a) nezavisnih video igara.

Program Playing Narratives su inicirali i realizuju Goethe-Institut i Francuski institut u Srbiji zajedno sa SGA, a predavanje posvećeno objavljivanju nezavisnih video igara realizuje se u saradnji sa nemačkim gejming akceleratorom Spielfabrique, koji je jedan od partnera na projektu. U pitanju je akceleratorski program za početnike i mlade preduzetnike na tržištu igara – prvi te vrste u Nemačkoj, za ciljem da pomogne  programerima igara da postignu svoje ciljeve na profesionalniji, brži i efikasniji način. Program je zasnovan na sveobuhvatnom mentorskom paketu i prvoklasnoj mreži kompanija, stručnjaka iz domena igara, investitora i partnera iz domena kreativnih industrija.

Predavanje The Publishing Challenge for Video Game Developers with SpielFabrique će se detaljno pozabaviti objašnjenjem značenja i definicije objavljivanja igara (engl. – publishing) za nezavisne kreatore video igara, i pružiti okvir koji treba slediti kada se odlučuje o tome da li ulaziti u izdavačko partnerstvo sa drugom kompanijom ili ne. Takođe, Odile Limpach će pružiti i kratki pogled na trenutnu evoluciju tržišta, i ponuditi  i za i protiv „publishing“ platformi.

Predavanje će biti održano u ponedeljak, 07. juna sa početkom u 17.30 časova, a zainteresovana publika može ga ispratiti putem Zoom-a.

Ovaj 8-mesečni program je podržan od strane Francusko-nemačkog kulturnog fonda. Pored toga, projekat su prepoznali i brojni partneri u zemlji i inostranstvu: generalni pokrovitelj projekta je kompanija Digital Arrow iz Novog Sada, a kao istaknuti sponzori u realizaciji učestvuju i domaće kompanije Two Desperados i 3lateral kao deo Epic Games. Ubisoft Belgrade takođe je sponzor projekta. Renomirane organizacije iz Nemačke (akcelerator Spielfabrique) i Francuske (visoka škola za video igre i interaktivne digitalne medije Cnam-ENJMIN) i njihovi predavači takođe su involvirane u realizaciju projekta.

Odile Limpach,
Profesorka ekonmije i preduzetništva, Cologne Game Lab
O predavaču

Profesorka Odile Limpach predaje ekonomiju i preduzetništvo u Cologne Game Lab i upravlja inkubatorom CGL-a. Takođe je suosnivač akceleratora SpielFabrique 360°, i radi kao strateški savetnik za ozbiljne igre i projekte različitih medija. Između 2007. i 2014. bila je generalni direktor u nemačkom studiju Blue Bite. Prethodno je bila izvršni direktor Ubisoft-a u Nemačkoj. Završila je poslovnu školu u Francuskoj, a MBA diplomu stekla je u SAD. Odile Limpach je takođe uključena kao volonter u oblastima stručnog obrazovanja i razvoja kreativne industrije. Pored toga, ona je aktivna i kao savetnica (CCEF) za francusko Ministarstvo za međunarodni poslovni razvoj.