MetaHuman Creator: od narativa do kreiranih karaktera u par minuta

SGA General 27.05.2021.
Vreme 17:00
Jezik Srpski
Lokacija Zoom
Cena Besplatno

MetaHuman Creator: od narativa do kreiranih karaktera u par minuta

Epic Games pokreće nove, revolucionarni alat za dizajn digitalnih likova, koji je razvio niko drugi do 3Lateralni tim u Novom Sadu, koji je deo Epic Games

ŠTA ĆETE NAUČITI:

Od skoro svi možemo kreirati uverljive digitalne ljude na brz i zabavan način kroz MetaHuman Creator. Ipak – šta čini jednog karaktera lepim? Kako uverljivo preslikati priču ili koncept u lika kog kreirate? Koje su neke dodatne umetničke primene MetaHuman-a? Ohrabrujemo vas da postavljate pitanja dok vas Aleksa iz 3Lateral-a vodi kroz nekoliko primera kreiranja karaktera na osnovu narativa i koncepta. Usmerićemo vas i na druge inspirativne i edukativne primere korišćenja MetaHuman-a na kraju predavanja.

PREDAVANJE JE NAMENJENO:

  • Svima koji se već bave ili tek ulaze u svet kreiranja digitalnih ljudi
  • Character / concept / VFX artisti, crtači stripova i slikari, arhitekte i kreatori virtuelnog sadržaja za marketing, društvene mreže… Radoznali i entuzijasti – MetaHuman Creator je dostupan svima.

ALATI KOJE ĆEMO KORISTITI

Aleksa Bračić,
Concept design, Character Art, 3Lateral
O predavaču

Aleksa Bračić je concept dizajner i character artist  u 3Lateral -u, kompaniji koja je deo Epic Games. Radio je kao likovni umetnik na video igrama poput Marvelovog Spidermana, Horizon: Zero Davn, Batman Arkham VR, Devil Mai Cri 5, Star Citizen. “Studirao sam slikarstvo u Torinu, pa je mešavina stroge balkanske, gotovo borilačke discipline i italijanskog estetskog identiteta odgovorna za strast prema umetnosti i raznolikost mojih dela.”