Leveling UP your IP

Konferencija 22.09.2022.
Vreme 09:00-17:00
Jezik Srpski/engleski
Lokacija Privredna komora Srbije + online
Cena Besplatno

Leveling UP your IP

Кoje su to najuspešnije strategije zaštite intelektualne svojine za razvoj video igara? Saznajte više o svim mogućnostima zaštite i kako strateško upravljanje pravima intelektualne svojine može doprineti uspehu i podizanju vrednosti vaše kompanije, na jednodnevnom međunarodnom seminaru u organizaciji Zavoda za intelektualnu svojinu RS, SGA i Word Intellectual Property Organization.

Upravljanje svim specifičnim elementima u video igrama predstavlja pravi izazov kada je u pitanju zaštita intelektualne svojine. Prava intelektualne svojine su od suštinskog značaja prilikom razvoja, finansiranja i distribucije video igara i odnose se kako na alate koji se koriste u razvoju igre, tako i na sadržaj koji je uključen u igru. Sa trenutnim tehnološkim napretkom, igre mogu biti podjednako raznolike koliko i maštovitost njihovih kreatora, a uključuju audio-vizuelni sadržaj, realističnu grafiku, sinhronizaciju glasa, upotrebu tehnologije za snimanje pokreta, originalne scenarije, žigove i druga originalna dela. 

Vrednost tržišta video igara u svetu je u 2021. godini dostigla skoro 200 milijardi USD a za ovu brzo rastuću granu industrije predviđa se da će vrednost u 2026. godini biti oko 330 milijardi USD a da će broj gejmera uskoro dostići brojku od tri milijarde, što ukazuje da video igre predstavljaju veoma značajno polje za društvenu interakciju.

Iskoristite jedinstvenu priliku i prijavite se za učešće na međunarodnom seminaru Leveling UP your IP: Strategies for Videogame Developers koji će biti održan u četvrtak, 22. septembra 2022. godine u konferencijskoj sali Privredne komore Srbije (Resavska 13-15, Beograd), sa početkom u 9 časova. 

Predavači na seminaru će biti eminentni svetski i domaći stručnjaci iz industrije video igara kao i eksperti iz oblasti intelektualne svojine. Među njima su i predstavnici SGA, European Game Developers Federation (EGDF), domaće kompanije Mad Head Games, vodeće advokatske kancelarije u regionu Karanović&Partners i drugi učesnici iz inostranstva. Kompletna agenda događaja biće podeljena uskoro, a čitav događaj će biti realizovan na engleskom jeziku, i/ili uz simultani prevod.

 

Zainteresovani učesnici iz Srbije mogu pratiti seminar u Privrednoj komori Srbije, dok se oni koji su izvan Beograda i Srbije mogu registrovati za praćenje live stream-a:

Link za registraciju za praćenje seminara uživo

Link za registraciju za praćenje live stream-a

 

*

Seminar organizuje Svetska organizacija za intelektualnu svojinu (WIPO), u saradnji sa Zavodom za intelektualnu svojinu Republike Srbije, Asocijacijom industrije video igara Srbije (SGA), Privrednom komorom Srbije i superklasterom Creative Tech Serbia.

Kristina Šarenac,
Vođa pravne i finansijske službe, Mad Head Games
O predavaču

Kristina je svoju karijeru započela u regionalnoj IT firmi RT-RK koja broji oko 800 zaposlenih. Imala je priliku da radi kao član pravnog tima na dva M&A posla: kada je austrijska IT firma TTTech kupila kontrolnih 51% u RT-RK 2015. godine i kada je kupila 100% firme u 2018. godini. Učestvovala je u prodaji udela iz ugla in-house savetnika i bavila se celokupnim procesom u saradnji sa advokatima.

Posle toga, radila je u fintech firmi Alternative Payments kao pravni savetnik za međunarodna pitanja i regulatory compliance.

U oktobru prelazi na poziciju Head of Legal and Finance u Mad Head Games-u da vodi tim koji pokriva celokupan posao međunarodnog, domaćeg prava, finansija i računovstva. Odmah po dolasku u firmu počinje da radi na M&A procesu u kom Embracer Group kupuje 100% udela u Mad Head Games-u. Ovde je imala priliku da, sa rukovodeće pozicije, pomogne u prodaji firme, u saradnji sa advokatima druge strane.

Goran Radošević,
Partner, Karanovic&Partners
O predavaču

Kao partner koji se bavi privrednim pravom, Goran pruža pravnu pomoć međunarodnim kompanijama iz tech i gaming sektora, savetujući ih o spajanjima i pripajanjima, ugovornim odnosima, pitanjima vezanim za tech i IP, regulatornim pitanjima, zaštiti podataka o ličnosti, zaštiti potrošača, oglašavanju itd. Goranovo iskustvo uključuje savetovanje Epic Games-a prilikom kupovine 3Laterala i savetovanje Nutanix, Inc pri akviziciji domaćeg startupa Mainframe2, kao i kontinuirano savetovanje kompanija kao što su Microsoft, Google, HP itd. Goran takođe savetuje IT kompanije u pregovorima oko ugovora o razvoju softvera sa lokalnim gaming kompanijama.

Andreea Medvedovici Per,
Vice president, EGDF
O predavaču

Proglašena jednom od “Sto igrača koji menjaju industriju video igara”, na zvaničnoj listi koju je sastavljao portal gamesindustry.biz. Trenutno zauzima dve važne pozicije u industriji video igara u Evropi. Ona je i izvršna direktorka Rumunske asocijacije gejm developera i potpredsednica Evropske federacije gejm developera, i utiče na razvoj ekosistema na više nivoa.

Kristina Janković Obućina,
Izvršna menadžerka, SGA
O predavaču

Zadužena za odnose sa članovima, izgradnju ekosistema, naše programe, kao i događaje i inicijative, Kris je tu da umreži relevantne stejkholdere i pruži sve informacije o rastućem gejming ekosistemu Srbije. Sa jakim zaleđem u novinarstvu, komunikacijama, vođenju projekata i desetinama trofeja na PS4 profilu, uvek je raspoložena da priča o gejmingu i pronađe način da podrži mlade kreativce i nove projekte. Sa nama je gotovo od samog osnivanja asocijacije, gde posvećeno radi na razvijanju domaće gejming industrije i vidljivosti naših timova, kompanija i igara lokalno, ali i globalno.