Katapult akcelerator

SGA General 16.11.2021.
Vreme 17:30 h
Jezik Srpski
Lokacija Zoom
Cena Free

Katapult akcelerator

Podrška game dev startapima i timovima u procesu apliciranja za KATAPULT akcelerator Fonda za inovacionu delatnost Republike Srbije

U cilju osnaživanja startap zajednice u Srbiji, Fond za inovacionu delatnost pokrenuo je novi program akceleracije Кatapult, koji će preduzećima pružiti mentorsku i finansijsku podršku kroz intenzivne obuke i povezivanje sa investitorima. Кatapult želi da pomogne inovativnim preduzećima orijentisanim na rast da se pozicioniraju na globalnom tržištu, kao i da poboljšaju svoje poslovne kapacitete u razvoju pomoću kojih će povećati mogućnost privlačenja privatnih investicija.

SGA aktivno sarađuje sa Inovacionim fondom, sa ciljem da se ovaj program akceleracije približi gejming startapima i timovima u Srbiji, kojima je potrebno finansiranje u fazi ideacije ili skaliranja. Mentori iz SGA zajednice pružaće podršku gejming timovima koji eventualno uđu u program akceleracije. Imena nekih od brojnih mentora koji će raditi sa startapima koji budu prošli proces selekcije možete pogledati na sajtu akcelratora Katatpult

Podobni podnosioci prijava za program Кatapult su mikro i mala preduzeća ne starija od šest godina u trenutku podnošenja prijave u većinskom (minimalno 80%) privatnom vlasništvu, koja imaju prihod manji od 8 miliona evra u jednoj od prethodne dve godine. Sredstva za realizaciju Кatapult programa u ukupnom iznosu od sedam miliona evra do 2024. godine, obezbeđena su na osnovu sporazuma o zajmu Republike Srbije i Svetske banke. Dodatnu tehničku pomoć u realizaciji programa pruža Svetska banka, a finansira Evropska unija.

Konkursi će biti raspisivani dva puta godišnje, a posebno se ohrabruje učešće žena preduzetnica u programu Кatapult.. Prvi rok za prijavljivanje je 6. decembar u 15 h!

Kako bi pomogli našim članovima da se pripreme za apliciranje na ovaj akceleratorski program, SGA nekoliko nedelja u susret finalnom roku za prijave organizuje posebnu radionicu namenjenu svojim članovima!

Ideja je da im se ceo program predstavi iz prve ruke, što će kroz svoju pozdravnu reč učiniti Mlađan Stojanović, predstavnik Inovacionog fonda sa bogatim međunarodnim iskustvom u istraživačkom radu i podršci inovacionim procesima. Nakon toga, Dane Atanasković, savetnik za inovacije i rano finansiranje startapa, predstaviće sam proces apliciranja i proći kroz konkursnu dokumentaciju, uz napomene i savete za naše članove u pogledu toga kako da formulišu i struktuiraju svoju aplikaciju, kao i analizu toga kakvi su neophodni pravno-administrativni aspekti i prateća dokumentacija.

Kako su na dosadašnjim konkursima Inovacionog fonda mnogi game dev timovi (koji su ujedno i članovi SGA) bili uspešni, odlučili smo se da pozovemo nekoliko njih kako bi zainteresovanima preneli svoja direktna iskustva kada je u pitanju apliciranje, saradnja sa Fondom za inovacionu delatnosti i sama realizacija i finansiranje projekata. Ovom prilikom, pridružiće nam se predstavnici studija Yboga, COFA Games i Mad Mage Games. Nakon neformalnog razgovora sa njima o njihovim pojedinačnim iskustvima, učesnici će moći ih pitaju sve ono što ih bude zanimalo a vezano je za proces apliciranja za ovu vrstu (javnih) fondova.

Uroš Panić,
Co-Founder, Mad Mage Games
O predavaču

Uroš Panić je školovani muzičar i violista, trenutno student prestižnog fakulteta MDW u Beču. Muzikom je počeo da se bavi od svoje sedme godine, što mu je otvorilo vrata da otkrije i ostale vrste umetonosti ukljčujući i dizajn video igara. Krajem 2019. godine otvara studio pod imenom “Mad Mage Games” zajedno sa svojim bliskim prijateljima i započinju pisanje knjige, koja će naredne godine biti uspešno podržana na Kickstarteru, i objavljena u 2021. godini. Za vreme rada na knjizi, tim dobija posao da dizajnira igru za “Hasbro” i tada shvataju da imaju želje da nastave da se bave kreiranjem video igara i softverskih rešenja. Uroš je vođa studija, glavni gejm dizajner i u ulozi je kompozitora.

Nikola Mitić,
COFA Games / Playstudios Europe
O predavaču

Nikola Mitić je radoznao i uvek u potrazi za novim mogućnostima, prati trendove u razvoju igara, ruši granice i osporava status kvo postojećih rešenja. Sa ogromnim iskustvom u nekoliko oblasti, uključujući razvoj igara, poslovni razvoj, finansije ili UA, Nikola je sposoban da identifikuje, upravlja i vodi timove koji teže inovacijama na putu do uspeha. Nikola je generalni savetnik u Playstudios Europe, a pre toga je bio izvršni direktor u COFA Games.

Bogdan Milinković,
Release Manager, Yboga Studio
O predavaču

Bogdan Milinković je rođen u Beogradu 1981. godine. Odrastao je uz Atari i NES konzole, kasnije Amiga 500 i PC. Po struci je ekonomista. Od aprila 2020. godine član Yboga studija kao Release Manager. Studio Yboga osnovan je 2016. godine u Beogradu sa namerom da pravi igre sa tematikom simulacije i menadžmenta za mobilne uređaje. Iza sebe ima projekat Dream hospital koji je zabeležio 7 miliona preuzimanja sa Google Play i App Store platformi. Studio  trenutno razvija novi projekat koji se sufinansira od strane Fonda za Inovacionu delatnost.