Neotkriveni potencijal proceduralnih narativa

Playing Narratives 03.06.2021.
Vreme 17:30
Jezik English
Lokacija Zoom
Cena Besplatno

Neotkriveni potencijal proceduralnih narativa

U okviru programa Playing Narratives, u kome od sredine aprila učestvuje dvadesettroje mladih kreativaca iz cele Srbije, koji svake nedelje prate predavanja domaćih, nemačkih i francuskih stručnjaka iz gejming industrije, u četvrtak 3. juna biće održano predavanje Remija Bojšeroa (Rémy Boicherot), dizajnera igara iz studija DONTNOD.

Program Playing Narratives su inicirali i realizuju Goethe-Institut i Francuski institut u Srbiji zajedno sa SGA, a predavanje pod naslovom The underrated game design potential of emergent stories realizuje se u saradnji sa renomiranom francuskom školom za interaktivne medije Cnam-ENJMIN, koja je jedan od partnera na projektu. Ovo je jedno od predavanja u okviru progama koje je otvoreno i za širu zajednicu, a s obzirom da će se realizovati na engleskom jeziku, biće otvoreno i za sve one zainteresovane za temu izvan Srbije.

Predavanje The underrated game design potential of emergent stories posvetiće se fenomenu „pomaljajućih“ priča, koji je sve popularniji kako kod igrača tako i kod kreatora igara. Iako su neke od skorije objavljenih igara istraživale ovo polje (Crusader Kings III, Watch Dogs: Legion, Pandemic Legacy…), ovo polje i dalje je uglavnom neistraženo u domenu video ili društvenih igara. Tokom predavanja, Remy će predstaviti različite tipove ovih priča u igrama, i dati predloge za tehnike koje se mogu koristiti za njihovo pisanje.

Predavanje će biti održano u četvrtak, 3. juna sa početkom u 17.30 časova, a zainteresovana publika može ga ispratiti putem Zoom-a.

Ovaj 8-mesečni program je podržan od strane Francusko-nemačkog kulturnog fonda. Pored toga, projekat su prepoznali i brojni partneri u zemlji i inostranstvu: generalni pokrovitelj projekta je kompanija Digital Arrow iz Novog Sada, a kao istaknuti sponzori u realizaciji učestvuju i domaće kompanije Two Desperados i 3lateral kao deo Epic Games. Ubisoft Belgrade takođe je sponzor projekta. Renomirane organizacije iz Nemačke (akcelerator Spielfabrique) i Francuske (visoka škola za video igre i interaktivne digitalne medije Cnam-ENJMIN) i njihovi predavači takođe su involvirane u realizaciju projekta.

Rémy Boicherot,
Senior Designer, Dontnod Entertainment
O predavaču

Remi Bojšero (Rémy Boicherot) je dizajner igara koji je fasciniran pričama koje generišu izbori, pravila i sistemi. Njegova međunarodna karijera vodila ga je u Singapur, Češku, SAD i Francusku, gde je radio na hitovima poput Mafia III, kao i na drugim eksperimentalnim projektima. Trenutno radi kao seniorni dizajner igara u Dontnod Entertainment na i dalje nenajavljenom akcionom RPG naslovu. Takođe predaje dizajn igara u Parizu.