Gejm dizajn timovi

Playing Narratives 16.05.2024.
Vreme 18:00
Jezik Srpski
Lokacija Vidikovac @Beograđanka
Cena Besplatno

Gejm dizajn timovi

Gejm dizajn - širok i neuhvatljiv pojam. Objasnićemo osnove gejm dizajna u mobilnim projektima koji se prave za desetine miliona igrača, ali i u indie projektima, koji se obraćaju specifičnim nišama igrača koji imaju svoja očekivanja i zahteve od igre koju biraju.

Gejm dizajn timovi kao i sami gejm dizajneri moraju biti opremljeni da komuniciraju sa doslovno svim drugim timovima i ljudima koji učestvuju na razvoju jedne igre. Zato je neophodno da znaju da iskomuniciraju svoje ideje na različite načine i da se pobrinu da njihova kreativna vizija takođe bude i izvodljiva.

Ovaj zadatak se vrlo razlikuje ako pričamo o gejm dizajnerima u velikoj kompaniji i na mobilnim projektima, i u indie timu koji radi na core projektu.

Zato smo pozvali dva vrlo različita gejm dizajnera, i svako će polaznicima četvrtog ciklusa programa Playing Narratives predstaviti svoj posao, zadatke, način na koji sarađuju sa drugima, dati korisne savete i realne primere zadataka koje su morali da rešavaju.

 

*** Ove godine program ne bi bio moguć bez podrške projekta RECONOMY*, kao i posvećenih partnera iz industrije – kompanija 3Lateral kao deo Epic Games i programskog partnera Centar za promociju nauke (CPN). Pored njih, u projektu učestvuju i Goethe-Institut i Francuski institut u Srbiji, kao i EU Infocentar.

*RECONOMY je regionalni inkluzivni i zeleni program ekonomskog razvoja Švedske razvojne agencije Sida, koji sprovodi HELVETAS Swiss Intercooperation, u saradnji sa organizacijom Help – Hilfe zir Selbsthilfe e.V i ostalim partnerima u zemljama Zapadnog Balkana i Istočnog Partnerstva.

Anđela Simić,
Game Designer & Product Owner, Playstudios Europe
O predavaču

Sa višegodišnjim iskustvom u gejm dizajnu mobilnih igara, Anđela je radila na nekim od najvećih mobilnih igara koje su objavljene u Srbiji. Pored rada u kancelariji, posvećena je prenošenju znanja svima koje zanima ulazak u industriju, a predavala je i u okviru Master 4.0 projekta.

Vanja Knežević,
Game developer, Euclidean Studios i Međunarodni Komitet Crvenog Krsta
O predavaču

Vanja je programer VR okruženja i video igara. Danju radi u Međunarodnom komitetu Crvenog krsta i razvija VR simulacije za potrebe obuke. Noću pravi Nazralat sa Euclidean Studios. Učenje o tehnologiji, društvu i umetnosti kako bi se osposobili za rukovanje složenim zadacima civilizacijskih razmera. Dugoročni cilj je da budete sposobni da donosite ispravne odluke kada su one najvažnije. Snažno iskustvo u radu sa podacima, izvlačenju uvida iz njih i pričanju priča. Takođe je član Upravnog odbora Asocijacije industrije video igara Srbije.