Gejm dizajn: mobile + indie

Playing Narratives 15.06.2023.
Vreme 18:00
Jezik Srpski
Lokacija Impact HUB
Cena Besplatno

Gejm dizajn: mobile + indie

Gejm dizajn - širok i neuhvatljiv pojam. Objasnićemo osnove gejm dizajna u mobilnim projektima koji se prave za desetine miliona igrača, ali i u idnie projekte, koji se obraćaju specifičnim nišama igrača koji imaju svoja očekivanja i zahteve od igre koju biraju.

Narativni dizajner/-ka je odgovoran/-a za oblikovanje priče, likova i sveta video-igre. Blisko sarađuje sa drugim članovima tima za razvoj igara, uključujući gejm dizajnere i programere, kako bi osigurao/-la da će priča igre biti ubedljiva, koherentna i zanimljiva za igrače.

Level Designer je odgovoran/-a za kreiranje i dizajniranje nivoa ili okruženja u kojima će se igrači kretati u video-igri. Blisko sarađuje sa kreativnim timom kako bi razumeo/-la ukupnu viziju, mehanike i narativ, a zatim preveo/-la ove koncepte u opipljive rasporede nivoa. Level Designer strateški postavlja prepreke, neprijatelje, puzzle-ove i interaktivne elemente kako bi osigurao/-la privlačno iskustvo igranja. Takođe, uzima u obzir vizuelnu estetiku kako bi stvorio/-la vizuelno privlačna okruženja koja dopunjuju temu igre i umetnički stil.

Monetization Designer je odgovoran/-a za kreiranje i primenu strategija za generisanje prihoda nakon početne kupovne cene igre. Blisko sarađuje sa programerima, producentima i marketinškim timovima kako bi dizajnirao/-la i optimizovao/-la ekonomiju u igri, virtuelnu robu i sisteme monetizacije. Primarni cilj Monetization Designer-a je da uspostavi ravnotežu između zadovoljstva igrača i finansijskog uspeha. Analizira ponašanje igrača, tržišne trendove i industrijske standarde kako bi pronašao/-la potencijalne mogućnosti monetizacije.

Već iz ove podele se vidi da je tema gejm dizajna kompleksna, zato smo pozvali ljude sa obe strane spektra, da polaznicima trećeg ciklusa Playing Narratives programa pojasne u kojim sve pravcima mogu da razvijaju svoje veštine.

Anđela Simić,
Game Designer & Product Owner, Playstudios Europe
O predavaču

Sa višegodišnjim iskustvom u gejm dizajnu mobilnih igara, Anđela je radila na nekim od najvećih mobilnih igara koje su objavljene u Srbiji. Pored rada u kancelariji, posvećena je prenošenju znanja svima koje zanima ulazak u industriju, a predavala je i u okviru Master 4.0 projekta.

Vanja Knežević,
Game developer, Euclidean Studios i Međunarodni Komitet Crvenog Krsta
O predavaču

Vanja je programer VR okruženja i video igara. Danju radi u Međunarodnom komitetu Crvenog krsta i razvija VR simulacije za potrebe obuke. Noću pravi Nazralat sa Euclidean Studios. Učenje o tehnologiji, društvu i umetnosti kako bi se osposobili za rukovanje složenim zadacima civilizacijskih razmera. Dugoročni cilj je da budete sposobni da donosite ispravne odluke kada su one najvažnije. Snažno iskustvo u radu sa podacima, izvlačenju uvida iz njih i pričanju priča. Takođe je član Upravnog odbora Asocijacije industrije video igara Srbije.