FOR THE WIN! – Shift2Games track

Konferencija 30.05.2024.
Vreme 11 - 18.30 h
Jezik Srpski / Engleski
Lokacija Bitef Teatar
Cena Besplatno

FOR THE WIN! – Shift2Games track

Po drugi put na FTW! konvferenciji, jedan zaseban programski track posvećujemo studentima, i predavanjima posebno skrojenim za njih, sa fokusom na art, meke veštine, timsku kulturu, produkciju i gejm dizajn. Skoro 150 studenata već drugu godinu za redom postaju deo najveće srpske profesionalne konferencije posvećene razoju igara.

Već treću godinu za redom, Beograd je vidljiv na gustom prolećnom kalendaru evropskih konferencija i b2b događaja za kreatore video igara. For the Win!, svestrana konferencija namenjena svim profesionalcima iz gejming industrije, ali i drugih creative-tech industrija kao što su CG, VFX, animacija i sve vrste digitalnog dizajna i storytellinga, predstavlja bogat program kroz više paralelnih programskih celina i na tri lokacije – 29. i 30. maja Bitef Teatrumts Dvorani i klubu Karmakoma.

For the Win! je zamišljen kao “nova tačka susreta evropske gejming industrije”, i iz godine u godinu širi svoj program. Cilj je da se posveti pažnja kako mobilnom i PC game dev-u, tako i servisima i bliskim sektorima, kao i sagledavanju razvoja šireg ekosistema gejming industrije. Stoga i nosi etiketu b2b/stakeholder događaja. Domaći developeri i kreativci imaju priliku da slušaju i upoznaju lidere globalne industrije, da se povežu i ostvare nove kontakte sa kolegama iz regiona i cele Evrope.

Po drugi put na FTW! konferenciji, jedan zaseban programski track posvećujemo studentima, i predavanjima posebno skrojenim za njih, sa fokusom na art, meke veštine, timsku kulturu, produkciju i gejm dizajn. Skoro 150 studenata već drugu godinu za redom postaju deo najveće srpske profesionalne konferencije posvećene razvoju igara.

Predavači dolaze iz redova manjih i većih domaćih kompanija i studija, uz jedno inostrano gostovanje iz Italije, a studenti se prijavljuju preko svojih fakulteta i profesora. Ovaj deo konferencije je potpuno besplatan za sve učesnike, te SGA na ovaj način pokušava da pruži priliku svima zaintreresovanima da se upoznaju sa nekim od aspekata rada u industriji video igara.

Predavači ovogodišnjeg Shif2Games programa na konferenciji For the Win! su: Aleksa Janković (3D generalist/VFX artist, Shosha Games), Matija Ljubenović (Lead UI/UX Designer, Mad Head Games), Andrea Aleksić (Environment Artist, Ebb Software), Dragana Milošević (3D Environment Team Lead, Dreamline Entertainment), Nana Radenković (Suosnivačica, Nova Iskra), Kristina Grubač & Tamara Vukov (OBRT), Relja Dereta (Suosnivač, Epic Assistants), Bojana Simić (People Operations Manager, Materriya), Ivica Milarić (Asistent, Akademija umenosti Novi Sad), Simone Rebaudengo (Osnivač i Kreativni direktor, studio oio.), Milan Ličina (Vanredni profesor/Osnival, Metropolitan University/Vidra) i Vladan Điri Vasiljević (Motion Designer/Digital Compositor/Animator/3D Generalist, Crater Training Center). 

Kompletan raspored ovog programa možete pogledati na zvaničnom sajtu konferencije sajtu ftwconference.com, kao i saznati još uzbudljivih vesti o samoj konferenciji, dok u okvir FAQ stranice možete dobiti sve prateće informacije.

Konferenciju For the Win! ove godine podržavaju Outfit7Epic Games i 3 LateralGoogleUnity TechnologiesAmbasada PoljskeAmbasada BelgijeMedia Desk Kreativna Evropa Srbija i drugi ekosistemski partneri SGA.

 

Andrea Aleksić,
Environment Artist, Ebb Software
O predavaču

Andrea je počela da se bavi razvojem igara nakon završetka studija arhitekture. Ona je suosnivala indie studio Phobos gde se fokusirala na izgradnju sveta, nadgledajući razvoj mape otvorenog sveta igre od početne konceptualizacije i dizajna nivoa do konačne realizacije u igri. Trenutno radi kao Environment Artist  u Ebb Softvare-u.

Millan Ličina,
Profesor, Univerzitet Metropolitan / Crater Trening Centar
O predavaču

Milan Ličina je vizuelni umetnik, rođen 1990. godine u Beogradu.

U svojoj praksi operiše kroz polja nastajućih tehnologija i iskustvenog dizajna, koristeći presek umetnosti, dizajna i tehnologije kao platformu za kreiranje jedinstvenih narativa, sa širokim iskustvom u novim medijima, računarskoj grafici, kreativnoj industriji, dizajnu događaja i izložbi.

Aktivan je kao predavač na Univerzitetu Metropolitan i u Crater Training Centru, a pored toga sarađuje sa Galerijom12+, Centrom za promociju nauke i mnogim drugim inicijativama.

Jedan je od retkih Unreal Engine Authorized Trainer-a u našoj zemlji.

Kristina Grubač,
OBRT
O predavaču

Kristina Grubač je konsultantkinja u oblasti organizacionih i HR tema, a bavi se razvojem timova i organizacija u različitim industrijama.Veći deo svog profesionalnog iskustva je stekla u tech i game development industriji.  Kristina posebno uživa kad je reč o razvoju timova i pojedinaca, a svoju strast prenosi kroz zabavne radionice, koučinge i treninge. U radu teži da stvori prostor za otvorenu razmenu ideja, duboku refleksiju i gradnju sigurnog okruženja, jer veruje da su to čarobni sastojci koji hrane razvoj i inovaciju.

Nana Radenković,
Suosnivač, Nova Iskra
O predavaču

Nana Radenković je jedan od suosnivača Nove Iskre, prvog kreativnog haba na Balkanu, gde je fokusirana na dizajniranje različitih formata treninga i programa namenjenih pojedincima, organizacijama i kompanijama koje su zainteresovane za preuzimanje aktivne uloge u procesima transformacije – kako sopstvenih kapaciteta i načina poslovanja, tako i kroz kreiranje novih načina na koji bi mogli učiti, živeti i raditi u budućnosti. Kroz desetogodišnje iskustvo rada u okviru Nove Iskre veliku pažnju posvećuje partnerskim i mrežnim aktivnostima koje su usmerene na osnaživanje inovacionog i kreativnog ekosistema ne samo na nacionalnom već i na regionalnom i evropskom nivou.

Relja Dereta,
Suosnivač, Epic Assistants
O predavaču

Relja Dereta ima 15 godina iskustva gotovo svakodnevnog javnog nastupa, od držanja treninga iz različitih oblasti do plesnih performansa. Svoja iskustva u radu kao instuktor argentinskog tanga, trener aktivizma i trener govornika je povezao u jedinstven, sveobuhvatni sistem razvoja veština komunikacije i javnog nastupa: vodeći govornike kroz čitav proces, od osmišljavanja koncepta, preko razrade strukture govora do vežbanja samog nastupa, javni nastup klijentima postaje izvor zadovoljstva i inspiracije, a ne stresa i neprijatnosti.

Od 2010. godine je individualno radio sa preko 400 govornika na pripremi njihovih govora. Savetuje svetske eksperte u formulisanju njihovih ideja i sarađivao je kao trener i konsultant sa nizom globalnih i regionalnih kompanija i institucija (Microsoft, World Bank, Telenor, VIP mobile, Philip Morris International, Comtrade, Nordeus, Direct Media, British Council, Sberbank, Erste Bank, Societe General, Publicis – Saatchi & Saatchi, OSCE…). Aktivan je u startup zajednici u Beogradu, gde sarađuje sa relevantnim institucijama i pomaže preduzetnicima u komunikaciji njihovih ideja.

Njegovi individualni klijenti dolaze iz najrazličitijih oblasti, iz sfera prirodnih i društvenih nauka, biznisa, aktivizma, umetnosti… Mnogi od njih su na najvišim menadžerskim pozicijama, a svima njima pomaže u njihovom zajedničkom izazovu: komuniciranju svog bogatog iskustva i kompleksnih ideja na efektan način različitim publikama.

Ivica Milarić,
Akademija umetnosti u Novom Sadu, stručni saradnik u nastavi
O predavaču

Ivica radi kao stručni saradnik u nastavi na Akademiji umetnosti pri Univerzitetu u Novom Sadu, a po zvanju je diplomirani psiholog i master umetnik digitalnih medija. Pored akademske karijere, zapažen je i njegov uspeh u industriji zabave gde je učestvovao na preko 30 međunarodno objavljenih naslova kao dizajner video igara. Završio je kurs Train the Trainers pri Crater Training Centru što mu je pružilo uvod u Unreal Engine i njegovu akademsku primenu. Snimio je i objavio preko 90 kratkih edukativnih video klipova za početnike unutar Unreal Engine ekosistema, a predaje i unutar inicijative Epic Games Novi Sad.