Ekonomija u igrama

SGA General 15.09.2022.
Vreme 18:00
Jezik Srpski
Lokacija NTP Niš
Cena Besplatno

Ekonomija u igrama

Pored dobrog arta, gejm dizajna, muzike, narativa i drugih elemenata koji čine svaku igru, za sjajno iskustvo igranja neophodna je dobro razrađena i primenjena ekonomija. Ovo se odnosi na sve platforme i žanrove, i zato je izuzetno bitno na vreme se pozabaviti ovim parametrima. I najmanje promene u ekonomiji mogu doneti “glasne” rezultate, kako u načinu na koji igrači uživaju u igri, tako i u zaradi od projekta.

Izuzetno nam je drago što se ponovo vraćamo u Niš, u Naučno tehnološki park, gde ćemo na primeru nekih od najuspešnijih domaćih igara imati prilike da naučimo osnove, ali i malo naprednije primene ekonomije u igrama.

Za sve koji se bave gejm dizajnom, obradom podataka, marketingom, balansiranjem igre i donošenjem odluka vezanih za poslovanje, naši predavači pripremili su sledeće prezentacije i studije slučaja: 

 

Ekonomija u multiplejer mobilnim igrama

U par praktičnih koraka, objašnjavamo teorijske osnove ekonomije u igrama, uravnotežene ekonomije uz par grafikona i dijagrama. Studija slučaja 1: Battle pass, Clash Royale (kompletna ekonomija sa simulacijom, forumulama, verovatnoćom…) Studija slučaja 2: PVP battle, ELO rating, Armed Heist (ekonomija sa simulacijom, formulama…)

Ekonomija u free to play igrama sa linearnim progresom

Kako skrojiti korisne event-e i ispratiti ponašanje korisnika? Kako primenjivati AB testove? Kako koristiti podatke da biste formirali bolje iskustvo ali ne naškoditi prihodima i user engagement-u? Kako detektovati probleme u proizvodu i naći najbolja rešenja za realizaciju? Analiza iskustva Peaksel tima u okviru optimizacije F2P igara.

 

Prisustvo na događaju je besplatno, a prijave obavezne na RSVP linku. 

 

***

Ovu aktivnost lansira superklaster Creative Tech Serbia, uz podršku USAID Srbija i ICT Hub Beograd, (kroz projekat Srbija Inovira). Više o supereklasteru Creative Tech Serbia možete pročitati ovde

Miloš Milojković,
Sozap, Data Analyst
O predavaču

Diplomske studije završio na PMF-u. Master studije na Singidunum-u. Radio je kao profesor matematike i računarstva devet godina u osnovnoj i srednjoj školi, a zatim kao BI Developer and Analyst u danskoj kompaniji Inovator. Trenutno radi na poziciji Data Analyst-a u Niškoj kompaniji Sozap.

Marija Spasić,
Peaksel, Product Manager
O predavaču

Nakon studija u ESB Business School školi, na Reutlingen Univerzitetu u Nemačkoj, Marija se priključila Peaksel-u na poziciji Junior project menadžera. Dve godine kasnije, ona vodi brojne projekte kao Produkt menadžer.