Art direkcija u game developmentu

Playing Narratives 20.05.2021.
Vreme 17.30
Jezik Srpski
Lokacija Zoom
Cena Besplatno

Art direkcija u game developmentu

Uvod u art direkciju u igrama za polaznike programa Playing Narratives

Šta je art direkcija u igrama? Šta je zadatak art direktora? Koja je veza između art direkcije i gameplay-a? Koji su izazovi sa kojima se art direktor suočava?

Sve u svemu – uvodno predavanje u svet art direkcije u gamingu!

Program Playing Narratives su inicirali i realizuju Goethe-Institut i Francuski institut u Srbiji zajedno sa SGA. Ovaj 8-mesečni program je podržan od strane Francusko-nemačkog kulturnog fonda. Pored toga, projekat su prepoznali i brojni partneri u zemlji i inostranstvu: generalni pokrovitelj projekta je kompanija Digital Arrow iz Novog Sada, a kao istaknuti sponzori u realizaciji učestvuju i domaće kompanije Two Desperados i 3lateral kao deo Epic Games. Ubisoft Belgrade takođe je sponzor projekta. Renomirane organizacije iz Nemačke (akcelerator Spielfabrique) i Francuske (visoka škola za video igre i interaktivne digitalne medije Cnam-ENJMIN) i njihovi predavači takođe su involvirane u realizaciju projekta.

 

Ivan Zorkić,
Direktor igara, Mad Head Games
O predavaču

Nakon sticanja magisterija iz arhitekture, prekomponovao je svoju olovku sa dizajniranja zgrada na dizajniranje igara. Kao jedan od prvobitnih članova Mad Head Games-a, bio je glavni umetnik kada je studio imao samo pet članova. Kako je studio rastao, postao je izvršni producent njihovih povremenih igara, a kasnije i umetnički direktor prve osnovne igre.

Trenutno je direktor igre jednog od najvećih MHG naslova u razvoju i deo rukovodstva Mad Head Games. I danas još uvek voli da se uhvati za olovku, i tu i tamo nacrta nekoliko skica. Takođe, igra puno igara. Mnogo! Ljudima govori da je to deo posla. Oslanja se na svoju neverovatnu suprugu, odane prijatelje sa kojima ima sreću da radi, najbolje roditelje u svemiru i svoj sjajan tim.