AAA trejleri – Made in Serbia!

Playing Narratives 07.10.2021.
Vreme 17:30
Jezik Srpski
Lokacija ImpactHUB
Cena Besplatno

AAA trejleri – Made in Serbia!

Jedan od vodećih srpskih studija za video post-produkciju preneće učesnicima programa Playing Narratives svoja iskustva u radu na trejlerima za AAA naslove, i saradnjama sa vodećim svetskim kompanijama i studijima

Bunker VFX je studio za animaciju i postprodukciju sa sedištem u Beogradu. Osnovan 2014. godine, i okuplja tim profesionalaca koji su u stalnoj potrazi za novim izrazima i uzbuđenjima koja se razvijaju sa vizuelnim iskustvima.

Bunker VFX uspeva da isporuči izvanredan vizuelni sadržaj, prvenstveno u oblasti kinematografije igara. Kombinacija sjajnog unutrašnjeg timskog rada i pouzdane spoljne saradnje sa klijentima (Bethesda Softvorks, Red Barrels, Electronic Arts, Zinga, THQ Nordic, Warner Bros Entertainment, Rovio, Com2Us, Wargaming, Valve, Paradox Interactive…) rezultirala je stvaranjem “sinematik” trejlera za AAA igre u vrlo kratkom periodu, uključujući naslove kao što su Doom Eternal, Outlast, The Evil Within 2, Rage 2, H1Z1, Crusader Kings 3, Nine to Five, Angry Birds, MKS vs ATV All out, Dawn of Titans, Plants vs Zombies: Garden Warfare 2, Rainbow Six Siege, Hitman 3 i mnogi drugi.

Danas je studio čvrsto pozicioniran na globalnoj karti industrije igara. Stalno poboljšavajući majstorske veštine, ulažući u mlade talente i tehnologiju, Bunker VFX čini da se čarolija dogodi na vašim ekranima!

Ovom prilikom, suosnivači Ana i Kosta će sa učesnicima programa Playing Narratives iz prve ruke podeliti svoja iskustva o saradnji sa AAA studijima i radu na promotivnim videima igara koje igraju milioni igrača širom planete. Imajući u vidu da će jedan od timova koji učestvuju u ovom programu tokom decembra 2021. raditi na kratkom “sinematik” trejleru za svoj projekat, tajming za ovaj susret je odličan.

Program Playing Narratives zajednički su inicirali Francuski institut i Goethe-Institut u Beogradu, u saradnji sa SGA. Projekat je podržan od strane Francusko-nemačkog kulturnog fonda. Pored toga, projekat su prepoznali i brojni partneri u zemlji i inostranstvu: generalni pokrovitelj projekta je kompanija Digital Arrow iz Novog Sada, a kao istaknuti sponzori u realizaciji učestvuju i domaće kompanije Two Desperados i 3lateral kao deo Epic Games. Ubisoft Belgrade takođe je sponzor projekta. Renomirane organizacije iz Nemačke (akcelerator Spielfabrique) i Francuske (visoka škola za video igre i interaktivne digitalne medije Cnam-ENJMIN) i njihovi predavači takođe su involvirane u realizaciju projekta.

Kosta Mihailovski,
Suosnivač, BunkerVFX Studio
O predavaču

Kosta Mihailovski je VFX supervizor, producent i suosnivač studija za animaciju i postprodukciju Bunker VFX. Na početku svog 15-godišnjeg profesionalnog iskustva bio je zainteresovan za sva polja produkcije, što ga je učinilo 3D generalistom. Radio je na TV sadržajima i igranim filmovima za domaće i strane produkcije. Od 2014. godine, njegov vrlo jasan fokus bio je izgraditi jak tim i razviti interni sistem koji može podržati proizvodnju sinematika za vodeće svetske gejming kompanije. Suosnivač je studija Bunker VFX sa koleginicom Anom Uzelac. Danas sarađuju sa međunarodno poznatim studijima i proizvode AAA trejlere.

Ana Uzelac,
Suosnivač, BunkerVFX Studio
O predavaču

Ana Uzelac je VFX supervizor, producent i suosnivačica studija za animaciju i postprodukciju Bunker VFX. Nakon diplomiranja, svoj profesionalni rad fokusirala je na digitalni kompoziting, radeći za televiziju i na igranim filmovima za domaće i strane produkcije. Vođena strašću prema stvaranju vrhunskih trejlera za video igre, započela je razvoj Bunker VFX studija 2014. godine zajedno sa Kostom Mihailovskim. Oni sarađuju sa svetskim agencijama, studijima i produkcijama i proizvode AAA prikolice. Ana je takođe doktorirala digitalne umetnosti na Univerzitetu umetnosti u Beogradu. Članica je Upravnog odbora SGA od 2021. godine.