Platforma SGA Poslovi predstavlja programski serijal “Shift 2 Games”

U okviru Asocijacije indsutrije video igara Srbije (SGA), od prošle godine aktivna je platforma SGA Poslovi, “one stop shop” za sve otvorene pozicije u domaćim firmama koje rade u polju gejminga. SGA od marta ove godine pokreće specijalan program “Shift 2 Games”, čiji je cilj da različite karijere i pozicije u gejming industriji približi studentima i mladim profesionalcima, ali i svima drugima koji bi želeli da nastave karijeru u domenu gejminga.

Platforma SGA Poslovi razvija se u pravcu koji će, sa jedne strane, proaktivno popularisati razvoj karijera u domaćem gejming sektoru, koji je jedna od najperspektivnijih niša srpske IT i kreativne industrije, i truditi se da, sa druge, proširi i produbi “talent pool” koji je na raspolaganju lokalnom tržištu razvoja video igara. Sa druge strane, on je jedinstvena baza svih poslova u srpskom gejmingu.

Pored svega toga, kroz platformu SGA Poslovi biće organizovane i obuke, programi, partnerstva i promotivne aktivnosti koje će pomoći profesionalcima različitih profila, kako u tehnološkom tako i u kreativnom sektoru, da promene putanje svojih dosadašnjih karijera koje su komplementarne sa potrebama gejming industrije, i usmere ih u tom pravcu. 

Prvi korak u tom smeru je i sasvim novi programski serijal Shift 2 Games, koji će SGA realizovati u saradnji sa svojim kompanijama-članicama, a koji će predstavljati i demistifikovati pojedinačne pozicije za posao u gejmingu kroz intervjue sa onima koji na tim pozicijama već rade. Počev od 9. marta, svakog drugog utorka bavićemo se jednom zanimljivom profesijom u gejmingu, i na taj način se truditi da obuhvatimo različite sektore i departmane u okviru gejming firmi u kojima trenutno u Srbiji radi oko 2000 profesionalaca iz najrazličitijih oblasti.

Na prvom razgovoru ugostićemo Natašu Isaković koja radi na poziciji Product Owner u beogradskom mobile studiju Two Desperados.

Kroz lične priče nekih od lidera u domaćoj industriji, pričaćemo o tome kako su počeli da rade u gejmingu, kakve su veze njihovog dotadašnjeg formalnog i neformalnog obrazovanja sa poslom koji rade i koji su bili najveći izazovi na početku, ali ćemo i prikazati kako izgleda jedan radni dan, sa kime se najviše sarađuje, koji se alati koriste i kakav je workflow u njima. Publika će kroz Q&A na kraju svake sesije imati priliku da postavi diretkna i konkretna pitanja našim gostima. 

U svemu tome će nam pomoći neke od renomiramih, ali i one manje poznate srpske gejming kompanije, članice SGA koja sada već okuplja skoro 90 kompanija i studija.