18.04.2024.

Zna se datum izlaska srpske detektivske igre Let Bions Be Bygones!

Bilo da ste član SGA Diskord servera ili da ste posetili neki od gejm dev događaja u poslednje vreme, malo je verovatno da niste čuli za Let Bions Be Bygones, detektivsku avanturu iza koje stoji Bohemian Pulp. Ako ste poželeli da probate ovu igru čim ste videli ćirilično ispisane nazive lokala, imamo super vest za vas - od 30. aprila Let Bions Be Bygones se konačno može naći na vašim Steam nalozima!

Bohemian Pulp osnovali su Đorđe i Jasmina Marković u želji da naprave manju point-and-click detektivsku igru, ali je sada, koju godinu kasnije, jasno da u tome nisu uspeli – ovo nikako nije mala igra, već preko pet sati moderne point-and-click avanture, koja je rešila da začini dugovečni žanr. Kako je koncept za igru rastao, tako se umnogoljudio i tim. Đorđe Marković razvojni put svog studija komentariše ovako:

Ono što je počelo kao moja ambicija da budem solo dev je evoluiralo u šestočlani tim koji će 30. aprila da lansira svoju prvu igru, Let Bions Be Bygones. Naše putovanje je priča o strasti, istrajnosti, učenju i adaptaciji, protkana tehnološkim i kreativnim istraživanjem. Igra je presek inspirisacija iz savremenih i klasičnih medija, od Dantea do Blade Runner-a, uz originalne twist-ove, sa dosta referenci na srpsku kulturu. Radujemo se lansiranju i nadamo se da će proći pozitivno i, takođe, nestrpljivi smo da vidimo šta nas čeka posle.

Let Bions Be Bygones prvi je naslov koji će studio objaviti, a igru izdaje MicroProse. U pitanju je narativni triler koji zajedno tka distopične i detektivske noir niti u futurističkom okruženju. Njemu parira retro pixel art koji će vas brzo i lako vratiti u zlatno doba žanra, kog se mnogi, s razlogom, prisećamo sa nemalom nostalgijom. 

Zato se pripremite da uđete u iznošene cipele iskusnog detektiva Džona Kupera i u njima ušetate u naselje kojim vlada bezakonje, na planeti Terrahive, gde ljudski život potpuno gubi na ceni. Od vas će se očekivati da pravite izbore, a oni će odrediti koji od mnogobrojnih mogućih ishoda ćete doživeti kroz gejmplej, čineći vaše igračko iskustvo jedinstvenim. Pored imerzije i replay vrednosti, igra će vas na ovaj način ubaciti u more moralnog sivila, pa čik isplivajte iz njega!

Zajednica je igrala ključnu ulogu u oblikovanju Let Bions Be Bygones kroz feedback koji je dala isprobavajući demo (još uvek besplatno dostupan na Steam-u). A sada je pravo vreme za wishlist-ovanje, jer znamo koliko svaki znači u borbi Davida i Golijata. Pomozite Bohemian Pulp-u da pobedi zle Steam-ove algoritme i prvi saznajte kada možete da kupite Свежу храну.