14.06.2022.

Virtual Environments Lab – nauči kako se kreiraju digitalna okruženja uz Unreal Engine

Ovog leta, Crater Training Center organizuje jedinstveno edukativno iskustvo kada su u pitanju digitalna okruženja za video igre, film i televiziju.

CGA 2022: Virtual Environments Lab je edukativni program koji će mladim umetnicima pružiti mogućnost da se upoznaju sa različitim aspektima kreiranja okruženja za tri različita digitalna seta. Program će se u velikoj meri fokusirati na praktičan rad u alatu Unreal Engine 5 i za deo učesnika predstavlja logičan nastavak kursa Environment Art. Ovaj višemesečni program startuje 1. jula u prostorijama Crater Training Centra.

Sve vreme tokom trajanja programa, učesnici će imati kontinuiranu podršku od strane eksperata iz industrije koji dolaze iz studija Hexworks, Ubisoft, Mad Head Games, Lav games, kompanije Case 3D i drugih. Na ovaj način, Virtual Environments Lab povezaće juniore sa predstavnicima kompanija koje jednim okom uvek tragaju za novim mladim talentima.

Ko sve može da se pridruži programu

Konkurs je otvoren do 20. juna u ponoć, dok se prijave za 3D & Level Artiste u okviru Virtual Environments Lab-a šalju putem ove forme.

Virtual Environments Lab je otvoren za do 12 učesnika podeljenih u nekoliko timova od kojih će svaki kreirati jedinstveno okruženje. Timski rad će verodostojno simulirati sve faze produkcijskog procesa, a svaki tim će činiti barem jedna osoba koja će se baviti level dizajnom i dve koje će se fokusirati na 3D modelovanje.

  • Level Artists će biti zaduženi za inkorporiranje različitih elemenata i izvedbu finalne kompozicije okruženja. Deo učesnika će na Lab stići direktno sa kursa Environment Art na kojem će steći znanja i veštine neophodne da obavljaju pomenutu ulogu u timu.
  • 3D Artists će se tokom trajanja programa iz prve ruke upoznati sa pajplajnom profesionalne produkcije i njihov zadatak će biti da modeluju asete finalnog okruženja.

Konkurs za učešće u programu Virtual Environments Lab-a je otvoren za sve 3D umetnike i umetnice koji će ovog leta boraviti u Beogradu, a koji su vešti u nekom od vodećih 3D softvera (u obzir dolaze Autodesk Maya, 3ds Max ili Blender, a prednost će dobiti kandidati koji već poznaju Unreal Engine i/ili Substance Painter.

Učešće je besplatno za sve učesnike, uz obavezno prisutstvo tokom celokupnog trajanja programa, svakog radnog dana, od 10 do 17h. Okruženja koja budu nastala ovom prilikom doživeće svoju premijeru na šestoj CGA Belgrade konferenciji koja će se održati krajem septembra 2022. kada će posetioci dobiti priliku da ove kreacije vide kroz kameru u realnom vremenu.