29.04.2020.

Uskoro NTP Niš – prednost na konkursu za stanare imaju i game dev timovi

Bogata niška IT zajednica uskoro će na raspolaganju imati i dugoočekivani prostor i infrastrukturu najnovijeg Naučno-tehnološkog parka. U partnerstvu Vlade Republike Srbije Grada Niša i Univerziteta u Nišu, osnovano je privredno društvo koje će njime upravljati i nedavno je raspisan Javni poziv za buduće članove, i to za: startap kompanije starosti do dve godine i za tehnološko razvojne kompanije koje se bave inovativnim delatnostima.

Konkurs je stalno otvoren, ali se prva dva preseka i ocenjivanje prijava za članove organizuju 15.5.2020. i 31.05.2020.

Startap kompanijama je na raspolaganju 60% od raspoloživog prostora na prvom spratu ukupne površine 736 m2, dok je tehnološko razvojnim kompanijama na raspolaganju 60% od ukupno 3.409 m², raspoređenih na I, II i III spratu objekta.

Prednost u izboru imaju preduzeća aktivna u oblastima definisnim kao prioritetnim u Strategiji pametne specijalizacije Republike Srbije (4S) što uključuje kreativne industrije (kreativna audiovizuelna produkcija, video igre i interaktivni mediji, pametna ambalaža).

SGA je do sada imala prilike da se druži sa aktivnom niškom gejming zajednicom, a naši članovi su niške gejming kompanije Peaksel, Webelinx, Sozap i Software Wolf. Iz prve ruke znamo ogroman potencijal ovog dela Srbije i unapred se radujemo igrama koje će nastati u okviru NTPN.

Više informacija o prijavi i uslovima konkursa.