04.06.2021.

Upiši prve jednosemestralne gejming programe

U septembru 2021. godine počinje realizacija dva jednosemestralna studijska programa na Univerzitetu umetnosti u Beogradu! Prijave su otvorene od 6. do 9. septembra, a trenutno se organizuju besplatne konsultacije sa zainteresovanim kandidatima i kandidatkinjama!

Univerzitet umetnosti u Beogradu u školskoj 2021/22. godine započinje sa realizacijom dva jednosemestralna programa studija:

  • 3D dizajn video igara (do 20 polaznika)
  • Zvuk u video igrama (do 20 polaznika)

Nastava na ovim programima izvodi se jedan semestar, ukupno 15 nedelja. Realizovanjem svih predviđenih predispitnih i ispitnih obaveza na ovom programu student ili studentkinja ostvaruju 30 ESPB. Nastava na programu počinje 20. septembra 2021.

Jednosemestralni programi studija obuhvataju oblasti kao što su razvoj igara, poslovne veštine, digitalna umetnost, narativne tehnike, muzika i zvuk. Ovi programi su osmišljeni tako da nemaju veze sa drugim nivoima studija, već mogu da ih upišu svi zainteresovani koji imaju završeno srednjoškolsko obrazovanje.

Trenutno u Srbiji postoji preko 30 otvorenih art pozicija iz oblasti gejminga a ovi jednosemestralni programi pravi su korak za ulazak u svet gejming industrije.

Besplatne konsultacije sa zainteresovanim kandidatkinjama i kandidatima organizuju se preko Zoom platforme sredom od 13 časova u sledećim terminima: 2, 9, i 16. juna, 25. avgusta, 1. i 8. septembra 2021. godine. Prijave za konsultacije se vrše putem formulara, nakon čega stižu instrukcije za Zoom poziv.

Prijem konkursne dokumentacije vrši se od 6. do 9. septembra, a ispit provere sklonosti i sposobnosti biće realizovani 13. septembra 2021. godine. Više informacija o programima i upisu pronađite ovde.

Više o Master 4.0 programima pronađite ovde.