23.03.2023.

State of Unreal: koje sve novosti donosi Epic Games

Tokom Game Developers Conference u San Francisku, 22. marta 2023. godine, na keynote-u „State of Unreal", otkriveni su dugoročni planovi Epic Gamesa kada je u pitanju kreiranje sadržaja, distrubucija i monetizacija!

Uzbudljive vesti iz Epica! Unreal Editor za Fortnite, Creator Economy 2.0, FAB platforma, UE5.2 iiii MetaHuman Animator!

Unreal Editor za Fortnite

Šta da su kreatori i programeri imali moćnije alate i veću kreativnu fleksibilnost da dopru do ogromne publike Fortnite-a od više od 500 miliona naloga igrača? To postaje moguće sa Unreal Editorom za Fortnite (UEFN), čija beta verzija je predstavljena na State of Unreal.

UEFN je verzija Unreal Editor-a koja može da kreira i objavljuje iskustva direktno u Fortnite-u. Uz mnoge moćne funkcije Unreal Engine 5 koje su na dohvat ruke, kreatori i programeri imaju čitav svet novih kreativnih opcija za proizvodnju igara i iskustava u kojima mogu da uživaju milioni igrača Fortnajta.

Creator Economy 2.0

Uz Unreal Editor za Fortnite lanisran je i Creator Economy 2.0, odnosno, da budemo precizniji, engagement payouts — novi način za kreatore Fortnite ostrva (koji ispunjavaju uslove), uključujući Epic, da primaju novac na osnovu angažovanja sa njihovim objavljenim sadržajem.

Fab – nova objedinjena platforma

Biće lansirana krajem godine i predstavljaće spoj svih platformi: Unreal Engine MarketplaceSketchfabQuixel Bridge, i ArtStation Marketplace! Jedna destinacija za sve kreatore digitalnog sadržaja – za otkrivanje, deljenje, kupovinu i prodaju digitalnih proizvoda.

Fab će okupiti ogromnu zajednicu u kojoj će kreatori zaraditi 88% udela u prihodu, a tržište će ugostiti sve vrste digitalnog sadržaja uključujući 3D modele, materijale, zvuk, VFX, MetaHumans i još mnogo toga; podržava sve engine, sve igre inspirisane metaversom koje podržavaju uvezeni sadržaj i najpopularnije pakete za kreiranje digitalnog sadržaja.

Unreal Engine 5.2

Unreal Engine 5.2 nudi dalje usavršavanje i optimizacije uz nekoliko novih funkcija. Izdanje 5.2 Previev dostupno je danas preko Epic Games Launcher-a i GitHub-a. Saznajte više o funkcijama koje dolaze u 5.2 na blogu Unreal Engine.

MetaHuman Animator

Nudeći brži, jednostavniji tok rada koji svako može da preuzme i koristi – bez obzira na iskustvo animacije – MetaHuman Animator može proizvesti kvalitet animacije lica koji zahtevaju AAA programeri igara i holivudski filmski stvaraoci, dok je u isto vreme dostupan nezavisnim studijima, pa čak i hobistima.