10.04.2024.

Srpski gejm devovi uskoro na Reboot-u!

Sve više gejming timova iz Srbije radi na svojim prvim (ili drugim) naslovima. Ključna stvar za njihov upseh je da prikupe fidbek od igrača i da što više potencijalnih izdavača ili investitora ima priliku da isproba demo. A i pogled na more i dobre žurke nisu za bacanje!

I ove godine SGA se vraća na omiljeno mesto – Reboot Develop Blue. Pronađite nas na štandu u delu sa asocijacijama drugih gejming industrija, gde možete da upoznate Uroša, Marka i Filipa i isprobate njihove igre: 

  1. Swords and Hexes by Studio Bedem
  2. Idle Hooligans Club Fights i tri neobjavljene igre by OOX Limited
  3. Svarga by Sproggle Games

Pitali smo Uroša iz Bedema šta očekuje od konferencije, a on je naglasio: “Кonferencije kao što je Reebot su od suštinskog značaja za pronalaženje investitora i izdavača za male studije kao što je naš. Bitno nam je da ostvarimo nove kontakte, da izdavači i investitori vide na čemu radimo i da igrači ostave svoje kritike i komentare, kako bismo uspeli da  poboljšamo i izbacimo našu igru u što boljem obliku.”

A da nas očekuju kul novi projekti, obećao je Filip iz Sproggle Games-a: “Želimo da pokažemo pravu slovensku mitologiju i život slovena u tom periodu. Isključivo se koristimo pisanim izvorima i činjenicama koje su zabeležene kroz istoriju. Takođe želimo da nađemo investitora koji bi nam pomogao da se ceo projekat realizuje.”

Pored SGA štanda, bićemo i moderatori panel diskusije na temu “Fondovi i druge vrste pomoći indie studijima u Evropi” na kojem mudruju: 

  • Youri Loedts – Flanders Audiovisual Fund (VAF), Head of Games Fund
  • Chris Filip – UK Global Screen Fund | British Film Institute, Fund Manager – International Business Development
  • Hrvoje Mitic – The Croatian Audiovisual Centre (HAVC), Biz Dev Director
  • Kristina Janković Obućina – Serbian Games Association, Executive Manager

 

A za sve koji još uvek nisu kupili ulaznice, imamo kod za popust od 25% – pišite nam na kristinajankovic@sga.rs i vidimo se uskoro!