01.02.2022.

SGA u zvaničnom partnerstvu sa Voodoo, jednim od vodećih svetskih izdavača mobilnih igara

SGA i Voodoo ulaze u zvanično godišnje partnerstvo u 2022. godini, donoseći najnaprednija hyper-casual iskustva srpskoj game dev zajednici, kroz brojne zajedničke aktivnosti, događaje i ko-prezentacije

Voodoo je francuski developer i izdavač mobilnih igara sa sedištem u Parizu. Kompaniju su 2013. godine osnovali Aleksander Jazdi i Loren Riter. Voodoo-ove igre su ukupno preuzete 6 milijardi puta do 2022. godine, sa 300 miliona aktivnih korisnika mesečno. 2019. godine, Voodoo je proglašen za najboljeg izdavača na Mobile Games Awards ceremoniji.

Igre koje je objavila kompanija uključuju Helix Jump, Baseball Boy, Snake vs Block, Hole.io, Aquapark.io, Purple Diver, Crowd City i Paper.io. Helix Jump, koju je razvio studio H8games, je Voodoo-ova najuspešnija igra sa više od 800 miliona preuzimanja. U avgustu 2017. godine, Voodoo je postao deveti jednorog u francuskom tech ekosistemu. 

Zato smo u SGA izuzetno ponosni što se udružujemo sa jednom od najboljih i najinovativnijih globalnih kompanija iz sveta razvoja i izdavaštva digitalnih mobilnih igara. Voodoo obučava programere i studije svih veličina u procesima koncipiranja ideja i razvoja hit igara. Takođe vode računa o marketingu i pomažu studijima u “live ops” aspektu, kako bi svoje igre predstavili milionima igrača širom sveta.

Studiji mogu da pošalju igre preko platforme za onlajn objavljivanje kako bi ih testirali i ušli u partnerstvo sa Voodoo-om. Povezanost sa izdavačem kakav je Voodoo će definitivno doneti mnoge mogućnosti za lokalne i regionalne programere hyper-casual igara, koji bi mogli da slede stope članova SGA Tummy Games, koji su razvili dugotrajnu i plodnu povezanost sa Voodoo-om. Kompanija je takođe prisutna u Turskoj, Kanadi, Singapuru, Japanu i drugim velikim mobilnim tržištima. Aleksander Šea, šef izdavaštva u Voodoo-u, rekao je: 

„Zaista smo uzbuđeni što ćemo se udružiti sa SGA kako bismo povećali podršku studijima za mobilne igre u Srbiji. Deljenje znanja unutar industrije je ključno za nas ovde u Voodoo-u, a ovo partnerstvo će otvoriti mnogo mogućnosti studijima da se uključe u hyper-casual prostor i naprave sledeće hit mobilne igre”.

Jedna od prvih ko-prezentacija Voodoo-a i SGA će se održati u okviru SGA-ovog predstojećeg Game Funding Bootcamp-a za finansiranje igara 8. februara, kao deo modula posvećenog odnosima između programera i izdavača, i relevantnim poslovnim modelima. Dalje zajedničke aktivnosti obuhvatiće predavanja i radionice u Beogradu sa gostima, posvećene svetu hyper-casul igara sa vodećim Voodoo stručnjacima iz Francuske, njihove posete SGA događajima u Srbiji, kao i organizovano studijsko putovanje u sedište Voodoo-a u Parizu za srpske developere kasnije tokom godine.