08.02.2021.

SGA postala zvanični klaster domaće gejming industrije

Zadovoljstvo nam je da podelimo sa zajednicom važan korak koji smo napravili ka ostvarenju glavnih ciljeva Srpske asocijacije industrije video igara (SGA). Od nedavno smo zvanično prepoznati kao reprezentativna klaster organizacija srpske gejming industrije, od strane European Cluster Collaboration (ECCP) platforme.

Ovu platformu osnovala je Evropska komisija, a platforma povezuje čak 1.000 klaster organizacija širom Evrope. Ona doseže do 100.000 malih i srednjih preduzeća i 8.000 velikih kompanija, pored 11.000 univerziteta i brojnih drugih organizacija. Ovo zvanično priključivanje platformi omogućava nam da učestvujemo u brojnim međunarodnim projektima, razvijamo nove servise za naše članove, strateški pristupamo novim tržištima i povezujemo se sa kolegama iz celog sveta.

Jedan od glavnih kriterijuma za validaciju klaster organizacije od strane ECCP-a je da ona funkcioniše na bazi tripple helix modela, odnosno da u svoje aktivnosti uključuje i aktivno sarađuje sa privredom, univerzitetima i državom, što upravo i jeste misija SGA. Ovo će tokom narednih godina otvoriti brojne nove mogućnosti za naše članove kada su u pitanju saradnje sa kolegama iz drugih zemljama i sa drugih tržišta, kao i bolje pozicioniranje na globalnoj sceni i kvalitetan razvoj talenta.