10.03.2022.

SGA najavljuje zvanično partnerstvo sa Epic Games i niz Unreal Engine saradnji u 2022. godini

Asocijacija industrije video igara Srbije (SGA) saopštila je danas da se Epic Games pridružio SGA kao zvanični partner, i da će tokom ove godine sponzorisati seriju radionica koje će pomoći kreatorima igara da nauče kako da izvuku maksimum iz Unreal Engine-a.

Kao deo ove saradnje, SGA će predstavljati mogućnosti koje nudi Unreal Engine svojim članovima, posebno tokom perioda lansiranja UE5 (Unreal Engine 5), i vodiće radionice fokusirane na Unreal u saradnji sa Epic Games tokom cele godine. Unreal Engine evangelisti će takođe biti domaćini serije radionica i aktivnosti – kako za članove SGA tako i za širu zajednicu – koje će pomoći da se mladi kreativni profesionalci u regionu obrazuju o najotvorenijim i najnaprednijim “realtime” 3D alatima na svetu.

 

„Srbija je dom neverovatno talentovanih programera i umetnika, a mi smo uzbuđeni što ćemo biti partneri SGA kako bismo se sastali sa kreatorima iz čitavog regiona, i učili od njih“, rekao je Roko Skandizo, direktor poslovnog razvoja video igara u kompaniji Epic Games. „Sa predstojećim izdanjem Unreal Engine 5, osnažujemo velike i male timove da pomeraju granice mogućeg, kako u vizuelnom tako i u interaktivnom smislu. Jedva čekamo da se susretnemo sa lokalnim kreatorima, i vidimo šta vaša zajednica gradi koristeći Unreal Engine.”

 

Epic Games na ovaj način nastavlja da podržava talente u Srbiji, pošto je već pružio podršku Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu (osnivanje novog BA programa za VFX i game art) i Crater Training Centru (kroz projekat Train the Trainers), kroz Epic MegaGrants program.

 

SGA se takođe raduje što će 8. aprila ugostiti Vladimira Mastilovića, osnivač 3Lateral-a i potpredsednik za tehnologije u oblasti digitalnih ljudi u kompaniji Epic Games, kao jednog od glavnih govornika u okviru For the Win! konferencije, koju će SGA predstaviti na više lokacija u Beogradu u saradnji sa brojnim partnerima. Stejkholderi iz lokalne industrije, kao i predstavnici studija, profesionalnih asocijacija i izdavača iz cele Evrope imaće priliku da čuju kako je 3Lateral pomogao u stvaranju The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience, kinematografskog i interaktivnog tehnološkog demoa razvijenog u okruženju tzv. “otvorenog sveta”, koji je postavio nove standarde za industriju zabave.