15.03.2022.

SGA najavljuje međunarodnu konferenciju For the Win! – novu tačku susreta aktera evropske gejming industrije

Pod sloganom "Building exceptional game industry ecosystems", konferencija će 8. aprila u Beogradu okupiti blizu 200 različitih aktera iz lokalne, regionalne i evropske industrije razvoja video igara, i ponuditi uzbudljiv program i prilike za networking, na čak tri lokacije! Domaćoj zajednici će se predstaviti i govornici iz vodećih svetskih kompanija kao što su Google, Outfit7, Epic Games, Focus Entertainment, Fingersoft, Playrix i druge.

For the Win! Building exceptional game industry ecosystems nije uobičajena gejming konferencija. U pitanju je izrazito međunarodni događaj koji okuplja različite aktere, kompanije i ekosistemske organizacije, sa idejom da razmene iskustva i dobre prakse, inspirišu kolege i utiču na donosioce odluka, kako bi se omogućio najbolji mogući razvoj domaćeg gejming ekosistema, i ostvare njegovi puni potencijali.

Celodnevni program, koji će biti održan u prostorima Kinoteke i Bitef Teatra, kao i drugim neformalnim prostorima u centru Beograda, imaće svoju “stejkholdersku” i b2b komponentu. U prvom delu programa predstaviće se brojne evropske asocijacije (Italija, Švedska, Francuska, Rumunija i druge, kao i evropski EGDF), i preneti sopstvene prakse izgradnje uspešnih okvira za razvoj gejming ekosistema, i različite modele saradnje sa državom, civilnim sektorom i privredom.

B2B deo programa biće ravnomerno podeljen na “core” odnosno PC stranu u sali “Makavejev” Jugoslovenske kinoteke, dok će u zasebnom prostoru svoj program namenjen mobile studijima predstaviti čuvena Gamecamp zajednica, koja okuplja preko 100 studija iz jugoistočne Evrope. Očekuju nas predavanja, paneli i moderirane Q&A sesije, uz mnogo prilika za networking i matchmaking.

U večernjem delu programa publiku pre svega očekuje premijerno predstavljanje Godišnjeg izveštaja SGA za 2021. godinu. Uslediće keynote predavanja predstavnika kompanije Epic Games, Outfit7 i Google, a nakon toga i prigodna zabava za delegate konferencije u jednom od beogradskih klubova.

Detaljniji program konferencije biće objavljen 25. marta, a važno je naglasiti da je prisustvo događaju moguće samo po pozivu, i potpuno je besplatno za učesnike.

Glavni partneri konferencije su USAID, ICT Hub, Unreal Engine (Epic Games), Playrix RS, Gamecamp, SwissEP, Francuski institut, Goethe-Institut i Ambasade Švedske i Finske, a glavni medijski pokrovitelj je Netokracija.