06.08.2020.

SGA član FoxyVoxel predstavlja Srbiju na ovogodišnjoj Gamescom konferenciji u okviru EuroPlay takmičenja

Iako je ovogodišnje izdanje najposećenije gejming konferencije Gamescom prebačeno u online sferu, evropske gejming asocijacije, na čelu sa UKIE (britanska asocijacija industrije video igara) organizuju nesvakidašnji događaj u okviru same konferencije, ne bi li skrenule pažnju na bogatu evropsku scenu indie igara.

U pitanju je EuroPlay, takmičenje najboljih, neobjavljenih igara evropskih, nezavisnih studija. EuroPlay se održava u petak, 28. avgusta – kada će se uživo na Twitch platformi prikazati trejleri ovih, još uvek, neobjavljenih igara. Publika će imati priliku da glasa za svog favorita putem Twittera.

Nijedna konferencija do sada nije imala događaj ovog tipa, i Srbija je jedna od 15 država koje su pozvane da učestvuju. Svaka asocijacija birala je svoje predstavnike u internom takmičenju organizovanom za članove. Stručni žiri sastavljen od članova Upravnog odbora SGA izabrao je igru Going Medieval, našeg novosadskog člana Foxy Voxel da nas predstavlja na ovoj večeri.

U toku takmičenja, novinari, influenseri, izdavači i mediji imaće priliku da na specijalno organizovanim intervjuima upoznaju timove koji stoje iza svake predstavljene igre.

U trentku kada je izlaganje na međunarodnim događajima značajno otežano, ovo je idealna prilika da se na zabavan i interaktivan način svetskoj publici i vodećim ljudima iz gejming industrije predstave novi indie naslovi.

Ne propustite livestream na zvaničnom Gamescom Twitch kanalu i obavezno glasajte za Going Medieval.