02.04.2024.

SABER INTERACTIVE & MAD HEAD GAMES zajedno na velikim projektima

Saber Interactive, matična kompanije Mad Head Games-a, odvojila se od Embracer Group-a, čijem je portfoliju pripadala kao poslovna jedinica. Svoje putovanje vodama razvoja hit igara Saber Interactive nastavlja kao nezavisan studio, zajedno sa Mad Head Games-om, i drugim studijima koji su deo ove kompanije, i u skladu sa svojom autentičnom vizijom i planovima.

U svoju novu, nezavisnu fazu, osnažen značajnim iskustvom i rezultatima koje je u partnerstvu sa Embracer Group stekao, Saber Interactive ulazi u punom sastavu, sa uspešnim timom koji čini preko 20 studija za razvoj igara i 2500 ljudi.

“Za nas u Mad Head Games-u partnerstvo sa Saber-om je izuzetno važno, jer nam je omogućilo da nastavimo da radimo ono što smo uvek želeli, na potpuno novom nivou – da stvaramo igre kakve i sami volimo da igramo, bazirane na svetski poznatim franšizama. Trenutno vredno radimo na dve takve igre i sa velikim nestrpljenjem čekamo trenutak kada ćemo o tome moći da podelimo više informaca“, kaže Nenad Tomić, CEO Mad Head Games-a.

Saber Interactive, kompanija koja se bavi razvojem i izdavanjem video igara, osnovana je 2001. godine, sa sedištem u SAD. Kompaniju čini preko 20 studija širom sveta kao što su: 34BigThings, 3D Realms, 4A Games, Aspyr, Bytex, Demiurge Studios, DIGIC Pictures, Fractured Byte, Mad Head Games, New World Interactive, Nimble Giant Entertainment, Sandbox Strategies, Slipgate Ironworks, Shiver Entertainment, SmartPhone Labs, Snapshot Games, Tuxedo Labs, Tripwire Interactive, Zen Studios itd.

Mad Head Games je studio za razvoj igara osnovan 2013. godine koji danas posluje iz 3 centra: Beograda, Novog Sada i Sarajeva. Nakon više od 60 uspešnih i nagrađivanih casual igara, studio se transformiše i svoj fokus pomera na akcione igre za PC i konzole. Poslednju igru Mad Head Games je objavio u februaru 2023. godine, a u pitanju je Scars Above, izazovan 3rd-person Sci-Fi shooter. Studio je od 2020. godine deo Saber Interactive, a trenutno radi na još uvek nenajavljenim projektima zasnovanim na poznatim i voljenim svetskim franžizama čije se objavljivanje sa nestrpljenjem iščekuje u narednim godinama.